IK PanternIshockeyNyheter

Seger och förstärkning för Pantern

Pantern tappade 3-0 till 3-3, men vann ändå i Västervik.

Strax före slut lyckades nämligen kaptenen Kim Johansson sätta dit 4-3 på en retur från ett skott av Axel Wemmenborn.

Med i truppen var även Kim Rosdahl, som IK Pantern lånat in från Malmö Redhawks.

– Med Kim får vi en spelartyp vi saknat, lite grann som Lars Bryggman. Han fick en hel del speltid idag med tanke på att han inte spelat så mycket på sistone.

– När han kommer igång blir han säkert mycket nyttig för oss och förhoppningsvis får vi behålla honom ett tag. Han är här för att få speltid och hitta formen. Det är så det ska fungera, att vi och Malmö Redhawks har nytta av varandra, konstaterade Panterntränaren Håkan Åhlund.

Han ar också bestämd med vad han tycket avgjorde matchen.

– Vår fina moral!

– Vi jobbar på och extra skönt att kunna göra det efter att ha tappat tre mål till 3-3. Skönt också att det var vi som fick göra ett sent mål den här gången.

Förra matchen lagen mötte varandra i Västervik var det hemmalaget som fick in ett sent och viktigt mål.

Segern innebar att IK Pantern avancerade till fjärde plats i tabellen på samma poäng som trean. Kirsebergslaget passerade dessutom Västervik och formkurvorna ser helt olika ut. IKP:s pekar uppåt, Västerviks nedåt.

– Jag har inte hunnit titta i tabellen, men vi trummar på och är starka. Idag gjorde vi en mycket fin förstaperiod. Sedan fick de fart och motivation av 1-3. Men efter 4-3 tyckte jag att vi hade rätt bra koll på det, summerade Håkan Åhlund.

Tex Williamsson var stark i målet och de övriga Panternmålen gjordes i tur och ordning av Mattias Persson, Oscar Nord och Martin Janohls.

Ole Törner

161211 Malmš Redhawks Kim Rosdahl deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Malmš Redhawks och SkellefteŒ den 11 december 2016 i Malmš. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166
Ett tag framåt är Kim Rosdahl Panter. Där ska han få speltid. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close