Nyheter

Skabersjö till fyran? ”Ett spelarbeslut”

Turerna med Glumslövs FF ser ut att påverka Skabersjö IF – som i höstas tvingades till ett extrakval för att nå division fyra och föll på målsnöret mot Åstorp.
– Är det sant? Jag visste att vi var högst rankade, men inte att Glumslöv fått den platsen. Spontant känns det som att vi kommer att tacka ja, säger Skabersjös ordförande Mattias Andersson.

Skabersjö IF, ledda av Martin Prahl, misslyckades i extrakvalet till division fyra, men ser alltså ut att få en plats där ändå.
Klubbens ordförande Mattias Andersson blir glatt överraskad när han får beskedet från Skånesport.
– Vi hade ju budgeterat för division fem. Division fyra är dyrare så ärendet måste behandlas av styrelsen och vi måste se över det organisatoriska, men spontant känns det som att vi kommer att tack ja.

Föreningen har bara ett representationslag vilket förenklar hela frågan. Det finns inga andra sektioner som riskerar att påverkas.
– I praktiken är det ett spelarbeslut. Vill de spela i division fyra eller fem?
Och vad tror du?
– Alltså, vi har ju målsättningen att gå upp i fyran i år.

Tappade ni spelare när ni misslyckades i kvalet?
– Nej, tvärtom. Vi har behållit alla spelare och till och med fått sex nya spelare. Så nu diskuterar vi om vi ska ha ett reservlag också eller inte. Kvalitetsmässigt har vi en trupp som är väldigt bra för division fem.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close