IF Limhamn BunkefloNyheter

Trogen sponsor sedan 1994

Svensk breddidrott bygger på tre fundamentala saker.
Aktiva medlemmar, ideell arbetskraft – och lokala sponsorer.
Benny Larsson tillhör den senare kategorin och har därmed varit med och utvecklat Malmöfotbollen i drygt 20 år.
– Jag förväntar mig ingenting tillbaka, säger Benny.

Det stod tidigt skrivet i Benny Larssons öde att det skulle bli bilar av något slag i det yrkesverksamma livet. Pappa Olle hade ett åkeri och morbrodern en bilverkstad.
– I tidiga år blev jag intresserad av bilar och gillade att lära mig någonting nytt varje dag i garaget. Jag har varit en bilskruvare i mer eller mindre hela mitt liv.
Den idrottsliga karriären blev kort.
– Jag spelade hockey ett par säsonger i Limhamn och var sedan materialare i många år när grabben lirade. Men när ungarna slutade att spela, då blir det ju att man hänger mindre i de kretsarna. Idrottsföreningar har ändå varit någonting självklart och viktigt i vår familj i alla år.

När klev du in i en förening som sponsor första gången?
– 1994, när jag startade firman. Jag har för mig att Johan Andersson (klubbchef i LB07 idag) var med i bilden redan då. Johan har gjort det lätt för mig, han frågar om jag vill vara med inför det nya året och jag har alltid svarat ja. Har jag kunnat vara med på ett litet hörn så har jag varit det.
Varför väljer du att sponsra en idrottsförening över huvud taget?
– Jag är ju en lokal person och då vill man synas lokalt. I LB07 finns det medlemmar som kommer till oss med sina bilar, så de som spelar i föreningen känner säkert till “Bunkeflo Bilservice”.
Man brukar säga att det är väldigt svårt att mäta “vinsten” i att sponsra en förening?
– Ja, för det går ju inte. Pengar som man går in med där… Det är inget man förväntar sig att få någonting tillbaka för.
Du gör det för att det känns rätt i hjärtat?
– Helt klart är det så. Går jag ner till IP idag ser jag namnet på firman på många overaller och allt annat man köpt till dem genom åren. Bunkeflo Bilservice syns väldigt mycket där och det gör mig glad på något sätt.
Det hade säkert varit mer effektivt att annonsera i andra sammanhang?
– Ja, det är ju från den budgeten man tar pengar som går till föreningar. Jag säger nej till väldigt mycket annat för att kunna göra det här.

Benny poängterar att det finns fler vinster för honom mer än de affärsmässiga. Åtminstone om man tillåter sig att se på omgivningen ur ett större perspektiv.
– Man tar ju ett slags samhällsansvar också. Jag vill att ungdomarna ska ha något vettigt att göra och en idrottsförening är ett jättebra alternativ. Det vinner samhället, som vi ju är en del utav, på. Därför syns mitt företag i en del andra föreningar också.
Hur länge fortsätter du?
– Så länge jag har mitt företag. Jag planerar att jobba i fem år till, sedan får jag ta mig en funderare när jag är 61. Jag har två pågar som är kvar i företaget och kanske vill ta det vidare.
Märker andra av att du sponsrar LB07?
– Jadå, då och då får jag gensvar – speciellt från stamkunder. En del uppskattar kanske det man gör för klubben, även om det inte är stora summor varje år, så gör det ju skillnad i längden.
Avslutningsvis, hur ser du på att LB07:s damer nu tagit sig till Allsvenskan?
– Det är jätteroligt, och kanske ses mitt företags namn lite mer utåt när det bli TV-sänt. Då får det kosta lite mer, men det får man acceptera. Det är kul att ha varit med på den här resan sedan 1994. Jag försöker se ett par matcher varje år och det ska bli extra kul att se allsvensk fotbolla, avslutar Benny Larsson.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close