Nyheter

Klart: Glumslöv i trean – så påverkas övriga serier

Som Skånesport rapporterade under onsdagen så har Glumslövs FF erbjudits en plats i division tre västra. Under torsdagsmorgonen har de lämnat officiellt klartecken.

Glumslövs FF fick denna gratisplats sedan en dominoeffekt utlösts eftet HIF Akademis nedläggning av sitt division två-lag. Varbergs IF fick en plats i division två och skapade en vakans i division tre – som alltså Glumslöv fick.
Nu ska det alltså fyllas på underifrån i de skånska serierna. Ett lag ska från division fem till division fyra. ett lag ska till från division sex till division fem och ett lag ska från division sju till sexan.

På Skånebolls kansli har man under torsdagen arbetat med att sammanställa allt. Mats Hansson är tävlingsansvarig hos Skånes Fotbollsförbund:
– Två parametrar spelar in; rankinglistan och geografin. Jag har fått information från vår tävlingskommitté och sammanställt allt. Det innebär att Skabersjö IF, som jag först trodde skulle få en plats – INTE får det.

Sju ledamöter sitter med i kommittén – som kommit fram till följande.

Med anledning av detta har Skåne FF:s Tävlingskommitté (TK) enligt gällande tävlingsbestämmelser beslutat om följande förändringar i distriktsserierna;

*  Södra Sandby IF flyttas upp från division fem till division fyra Nordvästra (ersätter Glumslövs FF).

*   Dalby GIF flyttas upp från division sex Sydvästra till division fem Södra (ersätter Södra Sandby IF).

Tävlingskommittén kommer vid sammanträdeden 18 januari att behandla frågan om Dalby GIF ska ersättas i division sex, detta bland annat med anledning av att det inte finns fler förlorande kvallag från division 7 i sydvästra Skåne.

I denna artikel finns hela rankinglistan.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close