Nyheter

Svedala volley värvar två proffs från USA

Svedala har haft en tuff säsong i damernas elitserie i volleyboll. Därför värvar laget två proffs från USA som ska vara spelklara redan till morgondagens match mot Gislaved.

Det handlar om passaren Morgan Bergren och högerspikern Brooke Seaman.

Morgan Bergren har precis slutat studera på University of Kentucky, är 185 centimeter lång och beskrivs som en mycket snabb passare med bra speluppfattningsförmåga. Hon kommer att få tröjnummer 3 och har redan varit på plats i Svedala och tränat i två veckor.

Brooke Seaman kom till Svedala redan för tre veckor sedan, kommer att få nummer 10 och har spelat tre säsonger i den danska ligan. Senast kommer hon dock från spel med det turkiska laget Bartin Polisgucu. I Danmark representerade hon bland annat topplaget Holte.

Nyförvärven är noga scoutade av huvudtränaren Sebastien Bougeatre och han och ordföranden Jens Bredberg räknar kallt med att den nya dynamiska duon ska lyfta lagets prestationer. Närmast alltså i lördagens hemmamatch mot Gislaved som spelas i Svedala sporthall med start klockan 14.00.

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close