FotbollMalmö FFNyheterTrelleborg FF

TFF lånar målvakt av MFF

Malmö FF lånar ut målvaktslöftet Marko Johansson till Trelleborgs FF.

Utlåningen gäller hela säsongen, men det finns en möjlighet att avsluta lånet till sommaren och kalla tillbaka honom.

– I nio av tio fall händer ju inget, men man vet aldrig. Därför utgår jag från att Marko är tillgänglig under våren och sedan får vi se vad som händer. Vi har letat efter ytterligare en målvakt, valt noga och det här är en mycket bra lösning för oss, säger Trelleborgs FF:s tränare Patrick Winqvist.

Han påpekar att MFF:s målvaktstränare Jonnie Fedel även jobbar i TFF och att Markos pappa Dragan Drljaca en gång spelade för TFF i Allsvenskan.

– Nu har vi Fredrik Fritz Persson och Marko Johansson plus Dennis Pettersson. När det gäller Dennis ska vi dock ta en diskussion med honom. Han var utlånad till FC Trelleborg tidigare och det kan bli så att vi lånar ut honom igen.

Marko Johansson är 18 år gammal och A-lagsdebuterade som 16-åring i  Champions League-kvalet borta mot FK Žalgiris Vilnius. Ifjor blev det ett par matcher i U21, men mest i U19-laget, som sent i oktober vann SM-guld.

MFF har även lånat ut U19-målvakten Jakob Tånnander till division 2-laget Österlen FF.

– I det fallet är det en utlåning där han kan gå fram och tillbaka mellan klubbarna och till exempel spela både i Österlen och vårt U19. Det enda hindret är att han inte kan spela i Europamatcherna.

– Men där har vi möjligheten att avsluta lånet för Marko Johansson i sommar och kalla tillbaka honom. Förhoppningsvis uppstår dock ingen sådan situation där vi får skador eller sjukdomar på Johan Wiland eller Fredrik Andersson och då är det meningen att Marko ska spela hela säsongen med TFF, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Förra året hade Trelleborgs FF lånat in mittfältaren Erik Andersson från Malmö FF. När han blev knäskadad lånade MFF istället ut 19-årige talangen Johan Brannefalk.

Inför årets säsong har TFF gjort klart med Brannefalk fullt ut och skrivit ett ett plus ett-årskontrakt med talangen, som spelade de flesta av höstens matcher i Superettan. Erik Andersson är tillbaka i MFF och nästan färdig med sin rehab.

TFF har inte fyllt sin trupp än och det kan bli så att Erik Andersson också hamnar där.

– Först och främst ska Erik i lugn och ro komma tillbaka efter sin skada hos oss. Det är det viktiga och utgångspunkten. Sedan får vi tillsammans diskutera vad som ska hända, betonar Daniel Andersson.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close