Nyheter

Pantern höll undan i Oskarshamn

Pantern tog en ny tung trepoängare när laget under lördagskvällen besegrade Oskarshamn på bortaplan.
1-2 skrevs segersiffrorna i en fight där det bjöd på mycket känslor under slutperioden.

IK Pantern fortsätter att etablera sig som ett topplag i Hockeyallsvenskan. Lugnt, metodiskt och taktfast brottades Oskarshamn ner inför drygt 2000 åskådare.
Målskyttet inleddes i den förta perioden då Dennis Persson avslutade ett snyggt samarbete i powerplay. Pantern hade bra kontroll på händelserna och de gånger som Oskarshamn bröt igenom så stod Tex Williamsson som en synnerligen stabil sista utpost.

Hemmalaget må ha vunnit mellanperioden på poäng, men sådant betyder som bekant inte ett dugg och det dröjde först till sista kvarten som det började hända grejer på riktigt. Direkt efter en tekning fick Kim Rosdahl pucken och och en handledssnärtning senare fladdrade det till i krysset. 0-2 och matchen var helt och hållet Panterns.
Oskarshamns motsvar? Fysiskt spel i varenda moment, mycket snack efter avblåsningar och ett flertal inbjudningar till slagsmål – som Panternlirarna artigt avböjde.

Reduceringen skulle dock komma. Med sju och en halv minut tvingades Tex ge sig för en gångs skull och Oskarshamn fick även chansen i powerplay i slutminuterna. Mer än någon halvchans blev det dock inte och därmed kunde Pantern glida undan.

Tränare Håkan Åhlund var naturligtvis nöjd efter matchen.
– Över 60 minuter så tycker jag att vi vinner rättvist. Vi är trygga i vårat spel och bortsett från vissa stunder i andra perioden så gör vi precis det vi ska hela tiden. 0-2 målet var ett resultat efter det vi snackade om inför slutperioden: fler puckar måste in på mål. Vi hade kunnat spela runt i det läget, men valde att lägga in den – och fick resultat.

Spelarna blev hetsade av Oskarshamn i slutperioden?
– Ja, men det visste vi skulle komma och vi är trygga att spela vårat spel och inte lockas in i deras fysiska hockey.

Ni etablerar er i toppen nu – hur mycket tittar du på tabellen?
– Ingenting. Absolut ingenting.

Lägg av?
– Jo, men jag brukar ju säga att detta är ett marathon och nu har vi kommit tre fjärdedelar. Samtidigt tror jag att laget kommer att bli bättre över hela säsongen. Vi har visat att det är väldigt svårt att slå oss.

Ni spelar “alltid” inför mer publik på bortaplan. Hur påverkar det laget?
– Positivt. I fjor skickade vi fem spelare till SHL och hittills den här säsongen en spelare. De spelar en hockey som är värd mer publik.

Under söndagen publiceras ett låååååångt resereportage om IK Panterns resa. Missa inte det – många bilder på vårat instagramkonto.

Christoffer Ekmark

Kan Pantern ta sig till SHL under våren? Nordicbet erbjuder 20 gånger pengarna.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close