Nyheter

Skåneboll reder ut Glumslövsgate

Hur kommer det sig att vissa lag som extrakvalade gick upp en division i “Glumslövsgate” och andra gjorde inte det.
Mats Hansson, tävlingsansvarig på Skånes Fotbollsförbund, reder ut.

Ett lag som reagerade på hur det INTE fick en plats i division fem, till skillnad från dalby, var Furulunds IK – som också fick extrakvala.
– När det gäller vakanstillsättning så är detta reglerat i våra gällande tävlingsbestämmelser (TB). Vid tillsättning av vakant plats i viss division är det förlorande kvallag från underliggande division som kommer i fråga, säger Hansson.
– Högst rankad kvalförlorare som ligger i rätt geografiskt område för den seriegrupp där vakansen finns. Extrakvalet i höstas var för att reglera upp/nedflyttning från förbundsserier till distriktsserier.
– Det kan ha varit en lägre rankad förening som spelat extrakval men oavsett så är en högre rankad kvalförlorare berättigad till plats enligt TB. Det vill säga: rankingen från 2016-års seriespel avgör och inte några enstaka kvalmatcher. Serieplacering, poäng per spelad match där högst kvot ger högst ranking.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close