IK PanternIK PanternIshockeyNyheter

Gratis är gott för Pantern

Nästa match i hockeypalatset Malmö Arena:

IK Pantern-MODO.

Malmö Redhawks spelar nämligen bara borta innan det är dags för Pantern att arrangera sin gratismatch i Arenan söndagen den 29 januari.

– Det visste vi inte om när vi bokade, men nu blev det ju en bonus. Ett par veckor utan match i Arenan gör kanske att fler än vanligt är sugna, säger IK Panterns sportchef Joakim Tillgren.

Dessutom är gratis gott.

Normalt brukar Pantern arrangera en gratismatch per säsong. Den här blir det två.

I november spelades den första när Pantern mötte Västervik i sin vanliga hemmahall Malmö Isstadion. Då kom 867 åskådare, vilket var lite under gränsen på 1 000 då klubben får maximal utdelning från sponsorerna. Åtskilliga företag ställer nämligen upp och betalar fem kronor per åskådare. Dessutom går ett antal privatpersoner in och betalar en krona. Men bara upp till och med 1 000.

Beroende på antalet åskådare hamnar intäkten från gratismatchen normalt på mellan 250 000 och 300 000 kronor. En stor summa för en förening som Pantern!

– Mot MODO kommer det garanterat över 1 000, säger Joakim Tillgren.

Att spela i Malmö Arena är en engångsgrej som möjliggjorts av att Percy Nilsson bjuder på hyran. Men det blir ändå några fler avbräck än vanligt eftersom biljetter ska tryckas upp och säkerhetsarbetet är mer omfattande än vanligt.

Det återstår många dagar till matchen, men förberedelsearbetet är i full gång. Pantern har träffat Arena-ledningen och många Pantern-ledare har varit på plats på de senaste Redhawks-matcherna för att studera hur det går till att jobba i Malmö Arena. Det krävs en del anpassning, IK Pantern vill ju till exempel gärna ha sin egen musik under matchen.

Sportsligt tror Joakim Tillgren inte att det tillfälliga bytet av hemmaarena ska ha någon betydelse.

– Vi har många spelare som är vana vid att spela där. Och även om vi inte har så mycket folk på våra hemmamatcher är ju alla våra spelare vana vid mycket folk från bortaplan.

Arenan är ett dragplåster för att locka publik, MODO ett annat och gratisinträdet ett tredje. Men IK Pantern hoppas också att lagets prestationer ska bidra till att öka intresset. 35 omgångar in på serien är IKP ett topplag.

– All heder åt våra vanliga 500-600 som brukar gå på matcherna. Det är underbart att vi har dem. Men var är alla andra de långt över 300 000 som bor i Malmö?

– Vi är värda fler åskådare, säger Joakim Tillgren, som inte alls är orolig för att Pantern ska göra en plattmatch om tre, fyra eller fem gånger så många kommer för att titta. Den positiva effekten blir ju större om laget vinner och spelar bra.

– Av våra 35 matcher är det ytterst få som vi inte spelat minst okej eller bra i. Kanske tre-fyra stycken, och då ska man veta att det är svårt att göra mig nöjd. Det finns tre lag i serien som motståndarna tycker är extra jobbiga att möta, vi, Mora och Karlskoga.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close