IK PanternIK PanternIshockeyNyheter

Kirseberg är ett passerat kaptitel

Har lovat mig själv en sak:

Jag ska sluta skriva Panterns nya hemmahall om Malmö Isstadion.

Satt nämligen och tänkte på just det under den senaste hemmamatchen, att tiden på Backarna är förbi. Isstadion är inte Panterns nya hemmahall. Isstadion ÄR Panterns hemmahall. Punkt.

Steg 1 var enkelt.

Det var att konstatera att Isstadion är bättre än Kirsebergs ishall.

Klart att den är. För publiken är den mycket bättre, garanterat för laget också. Efter uppfräschningen till junior-VM håller den SHL-klass och står sig väl mot många av de stora klubbarnas arenor. Ska Pantern locka fler än den inte särskilt stora stampubliken i Kirseberg var det dessutom ett nödvändigt steg att ta.

Eftersom Malmö Redhawks sedan länge är ett Malmö Arena-lag känns Pantern också som Malmö Isstadions lag!

Steg 2 var svårare.

Det var att sluta sakna Kirsebergs ishall.

Pantern föddes på Backarna.

Jag har sett laget spela på Kirseberg sedan 70-talet och det fanns en speciell charm med den gamla ladan. Alla från entrén, hamburgergrillen, pelarna på huvudläktarna till pressbåset med utsikten ovanför sekretariatet känns därför så invant, bekant och familjärt. Jag har saknat det, men gör det inte längre.

Tror inte många andra gör det heller. Av de gamla åskådarna alltså. De nya funderar inte ens.

Det finns faktiskt en bra jämförelse bara några 100 meter bort på Stadion-området.

2009 lämnade MFF Malmö stadion för då nybyggda Swedbank stadion.

Gammel-Stadion rymmer fortfarande en Bamse-portion nostalgi med de flesta av klubbens största ögonblick. När man på kvällen kommer cyklande eller gående genom Pildammsparken och elljuset är tänt är den dessutom så vacker att det nästan gör ont.

Men alla de tiotusentals åskådarna som följer MFF är överens om att det bästa är att laget aldrig någonsin mer spelar där. De flesta inser också att den bör rivas, ju fortare desto bättre.

Och när jag numera går in i bygget ser jag hur nedgången, omodern, opraktisk och helt felbyggd för 2010-talets krav den är.

Malmö stadion är passé.

Det är Kirsebergs ishall också.

För ungdomssektionens behov passar den.

Men just nu känner jag mig helt övertygad om att IK Panterns A-lag, annat än i extrema undantagsfall, aldrig mer kommer att spela i Kirsebergs ishall.

Det kan vara dags att säga det också.

Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Skånesports Ole Törner.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close