FotbollMalmö FFNyheter

Bovar Karim till IFK Malmö

Bovar Karim och ytterligare tre spelare från Prespa Birlik är klara för spel i IFK Malmö.

De övriga tre spelarna är Baris Hümmet, Rudolf Mamoka och Adriano Kalisiak.

– Adriano har ju spelat i IFK Malmö tidigare och Baris har också varit hos oss. När vi fick möjligheten att göra klart med här fyra spelarna och de ville komma hit ville vi verkligen ta den, säger IFK Malmös ordförande Vedran Medjedovic.

Hur långa kontrakt handlar det om?

– Vi har skrivit ett plus ett-årskontrakt. Det känns som om division 2 kommer att vara lite sämre nästa år och vi vill vara med och kämpa om att ta steget upp. Genom att skriva ett plus ett har båda parter handlingsutrymme beroende på hur det går med vår målsättning.

32-årige mittfältaren och frisparksspecialisten Bovar Karim är fostrad i Malmö FF.

Efter det har han bland annat representerat Feyenoord. MABI, Cambuur, Tromsö, IFK Klagshamn, LB07 och BW90. De senaste säsongerna har han spelat för KSF Prespa Birlik, som också har ambitionen att vinna division 2 södra den kommande säsongen och göra omedelbar comeback i division 1.

Vedran Medjedovic tror att nye IFK Malmö-tränaren Nils-Erik “Nisse Bagare” Persson spelat en stor roll i att Baris Hümmet, Rudolf Mamoka, Adriano Kalisiak och Bovar Karim valde “Di Gule”.

– Alla var mycket nöjda med Olle Nordin och han gjorde ett bra jobb. Nu har vi en ny bra tränare och jag tror att det faktum att vi har Nisse i klubben spelade en stor roll i att vi kunde göra klart med de här spelarna, betonar IFK Malmö-ordföranden.

Bovar Karim gjorde åtta mål i förra årets division 1 södra.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close