HandbollHandbollsbloggenNyheter

IFK:s tro på Albin lär betala sig

Sverige må ha förlorat den spännande VM-matchen mot Danmark, men i Kristianstad var det säkert ändå glada miner.
Albin Lagergren, som varit i klubben sedan 2013 och varit med och sopat hem två SM-guld, fick sitt stora genombrott.
Jag har ALDRIG sett honom så här bra.
Anat det? Jovisst. Men sättet han klev fram på nu visade att spel i Champions League och den första landslagsuttagningen tidigare i år verkligen har lyft honom.
Hur mycket som sitter i skallen kan vi bara gissa oss till – men att självförtroende spelar in kan var vara säkra på.

IFK Kristianstad förlängde i november i fjor kontraktet med Albin till juni 2018. I ett pressmeddelande då skrev klubben:“Albin har tagit till sig av den hårda träningen på ett riktigt bra sätt och vi ser fortsatt utvecklingspotential i honom.”
Frågan är om högernian spelar i klubben så länge… IFK kommer hur som helst få betalt för sin tro på Albin. Jag kan riktigt se hur Jesper Larsson, ny sportchef från och med mars, sitter och gnuggar händerna som Mr Burns.

***

Under VM-uppehållet har det från Ystads IF-lägret läckt ut att tränare Sebastian Seifert inte får förnyat förtroende inför nästa säsong.
Jag kan tycka att:
1. Det är mög att sådant läcker ut från en klubb mitt under pågående säsong. Det är knappast bra för någon rent sportsligt. Sedan kan jag samtidigt förstå att det är viktigt att spelare som är på väg att förlänga/värvas till YIF vill veta vem som tränar.
2. Jag kan inte bedöma Seiferts duglighet som tränare, men har ändå en magkänsla av att truppen skulle må bra av en ny röst och en ny person. Som det kan vara i alla lag emellanåt. 16/17-säsongen har jag inte mycket tro kvar på. Luckan efter Lukas blev för stor och jobbig att fylla och avhoppen/skadorna ett för stort störningsmoment. Om pappa Hallbäck, som det snackas om, är rätt man för jobbet får vi se…
Annars vet jag att en sådan som Niklas Harris är på jakt efter ett skånskt klubblag att träna…

***

Allt fler missnöjda röster höjs kring 7-6-spelet.
Att gå på handboll och se bollar kastas in i tomma mål är såklart ingen intresserad av. Och sju anfallsspelare gör delvis handbollen till en ny sport.

Jag tycker dessutom att det här med 6-6-spel vid en utvisning är det absolut mest tråkiga att se på. Laget med en spelare utvisad spelar 6 mot sex i 40-45 sekunder i ett enbart spelförstörande syfte. Döda tid döda tid döda tid. En minut åt helvete.
Utvisningar är inte längre utvisningar. Laget med en man mer på banan får sällan mer än ett anfall i numerärt överläge.
Det kan ju heller inte vara positivt för sporten?

Lösningen?
Målvakten måste vara kvar. Åtminstone under utvisningar.

***

matchreklam-malmo-ystad-hemlig

Avslutningsvis vill jag tipsa om träningsmatchen mellan HK Malmö och IFK Ystad på fredag den 20 januari. Den spelas i Skurup (!) klockan 17.15.

Jag gillar skarpt när klubbarna tar tillfället i akt och lägger träningsmatcher (ibland träningar) på andra, mindre, orter. Kristianstads HK har spelat i Karlshamn mot H65 i höstas exempelvis och Sävehof har även spelat elitseriematcher utanför stan.
Mer sådant!

***

Just ja. LUGI:s Anna Lagerquist till Danmark till hösten.
Ingen i SHE är mer värd det.
Hanna Blomstrand, Anna Bardis, Jessica Ryde, Cassandra Tolbring och Marie Wall är andra skånskor med utgående kontrakt som är aktuella för proffsspel utomlands. Jag skulle tro att samtliga sticker om de får chansen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close