IK PanternIshockeyNyheter

Pantern straffat av Tingsryd

Efter den första perioden såg IK Pantern ut att vara på väg att gå mot en stabil och kanske till och med stor seger mot Tingsryd. Men Tingsryd gick från 0-2 till 2-2 och vann till slut med 3-2 efter straffar i Hockeyallsvenskan.

– Vi hade verkligen förstaperioden. Sedan vi till för mycket i den andra och det gav Tingsryd energi, konstaterade Jacob Cederholm, som prickade in 1-0-målet och fick assist på Kim Johanssons 2-0-mål i den första perioden.

HV71-lånet gjorde dessutom en spelmässigt bra insats. Framförallt imponerade hans lugn.

– Vid 1-0 hade jag först ett läge när jag inte kunde skjuta utan att riskera pricka en lagkamrat som trillat i huvudet, men det gick ju bra ändå. 2-0 vet jag inte riktigt hur det gick till mer än att KIm gjorde det bra mot slutet.

18-årige Jacob Cederholm tillhör HV71 även nästa säsong.

– Men Pantern och HV71 är överens om att lånet gäller hela säsongen med en möjlighet att kalla tillbaka. Jag är glad och tacksam för den här möjligheten att få speltid och Pantern har verkligen en vinnarkultur. Alla i omklädningsrummet vill vinna och vet vad som krävs när det gäller jobb för att göra det. Jag utvecklas i en bra miljö här. Det hade jag inte riktigt koll på innan jag kom hit.

Efter första 20, när Pantern kunde gjort fler än två mål, visade Tingsryd att man är ett topplag. Redan då kunde det blivit fler mål än det som gav 1-2, men när väl kvitteringen till 2-2 kom var den ologisk. Pantern hade precis klarat ett långt tre mot fem-spel, det återstod mindre än en halv minut att spela och de flesta av de 789 i publiken var beredda att segerjubla. Då tog Tingsryd ut målvakten vid exakt rätt tidpunkt och Emil Forslund tryckte in 2-2.

– Visst var det ett tillfällighetsmål, men vi hade kanske 30 minuter var så 2-2 kan nog ha varit rättvist, påpekade Panterntränaren Håkan Åhlund.

– Ett tag i den andra perioden fick vår målvakt Tex Williamsson storspela för att de inte skulle göra fler mål. Jag tycker att vi gjorde en helt okej match. Nu är det bara att komma igen redan på onsdag.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close