FotbollMalmö FFNyheter

Alex Minne mot nya rekord?

På lördag arrangeras fotbollsturneringen Alex Minne i Kombihallen.
En fotbollsfest där MFF-familjen får chansen att demonstrera sitt oändliga fotbollskunnande i praktiken – och samtidigt bidra till kampen mot den vidriga sjukdomen cancer.
– Intresset för Alex Minne blir bara större och större. Vi hoppas slå alla rekord den här gången, säger Ylva Widebäck, en av alla de ideella krafter som gör turneringen möjlig.

Bakgrunden till Alex Minne är tragisk.
Alex var styrelsemedlem i MFF Support och initiativtagare till turneringen. 2008 somnade han in då cancern vann kampen om hans liv. MFF Support beslutade därför att överskottet från turneringen ska gå till Cancerfonder.
Läs om bevakningen av fjorårets turnering här:
– I fjor samlade vi in 32.247 kronor. Det var nytt rekord och vi har goda förhoppningar om att överträffa de siffrorna på lördag.

Vilka intäktskanaler har ni?
– Auktionen, kiosken, anmälningsavgifter från 24 lag samt en insamling på plats där man kan swischa in valfri summa. Det här året har vi fått alla kioskprodukter som kaffe, läsk, godis och fika sponsrat.
Enda kostnaden?
– Planhyran.
– Till och med domarna ställer upp gratis.
Men ni gick ju i veckan ut med att det behövs fler domare?
– Ja, vi har fått några avhopp. Det hålls nämligen domarutbildning i stan just denna lördag… Så om någon är intresserad av att hjälpa till så hör av er till alexminne@mffsupport.se.

Ylva menar att engagemanget runt turneringen i år är större än vanligt.
– Det märks inte minst på sociala medier att det snackas mycket Alex Minne. Turneringen börjar bli en tradition och något väldigt uppskattat. På twitter har till och med vissa lag skapat sina egna konton och hetsar mot varandra. Swiddes Pågar och Halsti FF spänner musklerna mot varandra och så här långt är det Swidde-gänget som leder. Jag tror inte Halsti FF är så tuffa som de vill låta, det är unga och snälla grabbar.

På tal om Swidde så är mesta mästarlagets materialförvaltare den som kommer att hålla i lördagens auktion.
I fjor var det ju Patrik Jandelin som hanterade auktionen?
– Ja, och han gjorde det väldigt bra. Men vi ville ha Swidde redan då – men han var på semester. Jag menar, vem kan säga nej till Swidde?
– Turneringen börjar 9.30 och auktionen drar igång 10.30 när samtliga lag har spelat minst en match. På det sättet får vi så många som möjligt som kan vara med.
Vad är det som kommer att auktioneras ut?
– Massor.
– Bland annat en lunch med Daniel Andersson på Stadion inklusive en rundvisning. Vi har redan fått bud på 3000 kronor för den.
– AC:s matchtröja i den kommande premiären mot Göteborg kommer också att säljas. Man får tröjan i efterhand. Sedan kommer det att finnas en del äldre prylar från MFF i Samhället, bland annat en tröja från Rexhepi, en från Pekalski och en från Fadi.
– Det finns även en del nyare prylar; som matchtröjor från Teddy Bergqvist och Fredrik Andersson. En vimpel signad av ledarstaben, en vimpel signerad av Mackan…. Lite andra prylar kommer också att dyka upp.
– Vissa grejer går till ett lotteri. Bland annat en signerad mugg av Stefan Schwarz.
Hur är banden med A-lagstruppen och MFF-support kring detta arrangemang?
– Mycket bra. Flera A-lagsspelare och tränare kommer ner till turneringen klockan 10.

Ett av lagen som ställer upp för första gången är “Malmösystrar”. En supportergrupp med enbart kvinnor.
– Det är en stenhård samling donnor. Bland annat kommer det att spela med tandskydd för att ära Kari Arnason. Lotten kommer att avgöra vilka lag som möter varandra och stackars dem som ställs mot Malmösystrar. De gör bäst i att ta med extra benskydd. Lottningen äger för övrigt rum en timme innan första matchen.

Sammanlagt deltar 24 lag med max åtta personer i varje lag. Turneringen delas upp i sex grupper där ettorna och de två bästa tvåorna går vidare till kvartsfinal. Matcherna är 13 minuterna långa. En målvakt och fyra utespelare i varje lag + tre avbytare (fria byten under matchens gång).
– Rent sportsligt är det stor skillnad på lagen, men alla är med för att det är någonting kul. Alla ställer upp gratis och är peppade, det har inte varit speciellt svårt att få folk att hjälpa till avslutar Ylva som tillsammans med Molly Kummel (duon på bilden) och övriga eldsjälar i MFF-support färdigställer de sista förberedelserna i detta nu.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close