FotbollMalmö FFNyheter

MFF avslutar Piotr Johanssons kontrakt

Malmö FF och Piotr Johansson har kommit överens om att avsluta hans kontrakt.

Men den 21-årige yttermittfältaren behöver inte leta efter en ny klubb. Han har redan skrivit på för Gefle IF i Superettan.

Beskedet kom inte överraskande för MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

_ Det är enligt planen. Målet har hela tiden varit att vi skulle hitta en ny klubb till honom.

Piotr var heller inte med på dagens MFF-träning.

_ Piotr har gjort bra ifrån sig när han varit utlånad men har haft svårt att slå sig in hos oss. Vi har kommit överens om att bryta kontraktet så att han kan få chans till mer speltid, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

Piotr Johansson skrev ett treårskontrakt med MFF när han i december 2015 återvände från en framgångsrik utlåning till Ängelholms FF. Efter återkomsten till MFF blev det tre allsvenska inhopp vårsäsongen 2016. Till sommaren blev han sedan utlånad till Östersunds FK i där det inte heller blev så mycket speltid. Totalt sju matcher varav tre från start.

_ Jag kom till MFF när jag var 15 år och har under mina nästan sju år haft en jättebra tid i MFF. Det har varit kul att fått spela för Sveriges största klubb och jag är stolt över mig själv att jag tagit mig från ungdomslagen hela vägen upp till A-laget. I MFF har jag lärt mig väldigt mycket och utvecklats till den spelare jag är idag.

_ Att få speltid och fortsätta utvecklas är det viktigaste för mig för att jag skall ta mig till nästa steg i karriären. Jag har besökt Gävle och fått ett bra intryck av staden och klubben och det känns bra att de har som mål att snabbt komma tillbaka till Allsvenskan, säger Piotr Johansson i pressmeddelandet.

Piotr Johansson är fostrad i Skurups AIF, som han lämnade för MFF 2010. I MFF skrev han ett lärlingskontrakt med A-truppen 2014 och debuterade samma säsong i Allsvenskan i en bortamatch mot Åtvidabergs FF.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close