Nyheter

Osby- och Lönsbodaskytt till EM

I början av mars går årets första internationella skyttemästerskap, det i luftgevär, luftpistol och running target 10 meter. Nu är det klart att 16 svenska skyttar kommer att representera Sverige på plats – däribland Emil Martinsson från Osby JSK och Oscar Nilsson från Lönsboda.

Luftvapens-EM inleder som vanligt det internationella mästerskapsåret inom skyttesporten. I år är tävlingsorten Maribor i Slovenien och mästerskapet avgörs den 8–11 mars. Nu är hela den svenska truppen spikad. Den kommer att bestå av sex gevärsskyttar, sex pistolskyttar och fyra viltmålsskyttar och av dessa 16 är nio seniorer och sju juniorer.

I viltmålsskyttet – running target – ställer Sverige upp med ett starkt lag bestående av Emil Martinsson, fjolårets bronsmedaljör Jesper Nyberg samt Niklas Bergström. Skyttar som har chans både individuellt som i lag. I juniorklassen kommer Andreas Bergström att göra EM-debut, Bergström som bäst har en sjundeplats från JVM från i fjol i bagaget.
– Det är grymma skyttar, både individuellt som i lag, så här har vi stora chanser, säger sportchef Jonas Edman.

I gevär kommer Michaela Arvidsson, Lotten Johansson och Marcus Madsen skjuta i seniorklasserna. På seniorsidan i luftpistol hittas Sverigeettorna Vendela Sörensson och Oscar Nilsson (bilden), samt Per-Anders Lander. Lander skuggar Nilsson i rankingen och får nu som 42-åring göra EM-debut.
– Det här är de skyttar som ska vara på EM och det känns jättebra. Får de till det på plats finns goda möjligheter att nå våra målsättningar, topp 15. Vi har duktiga skyttar och de har presterat bra under säsongen så det ska bli jättekul med EM, säger pistols nya förbundskapten Jonas Fyrpihl.

OM TRUPPEN

Emil Martinsson, Osby JSK
Jesper Nyberg, Hylte SPSK
Niklas Bergström, Glaskogens JSK
Andreas Bergström, Glaskogens JSK
Michaela Arvidsson, Eskilstuna Skf
Lotten Johansson, Ramselefors Skf
Marcus Madsen, Linköpings Skf
Louise Nilsson, Sjuhäradsbygdens SpSK
Emilia Bédoire, Filipstads SG
Isabelle Johansson, Anderstorps Skf
Rebecka Andersson, Dorotea Psk
Josefine Thörnkvist, Frövi-Lindesbergs PS
Ida Abrahamsson, Öckerö SF
Oscar Nilsson, Lönsboda PSK
Per-Anders Lander, Kungliga Flottans Regementes SF
Vendela Sörensson, Öckerö SF

Relaterade artiklar

Back to top button
Close