Nyheter

Nielsen klar för fyra år i MFF

Malmö FF presenterade, som det spekulerats i, under fredagen Lasse Nielsen som en ny del i truppen. Kontraktet är skrivet till och med 2020.
Den 29-årige mittbacken ansluter inom några dagar från Belgiska Gent.
– Jag vill uppleva spel i Champions League, säger Nielsen.

Tillsammans med Gent har Lasse Nielsen vunnit ligan 2014 och 2015 och även cupen 2015. Han tillför Champions League- och Europa League-rutin.
Sportchefen Daniel Andersson log brett när han presenterades.
– Först och främst är det en väldigt duktig försvarsspelare. Han har en snabbhet som kommer att vara viktig för oss i vårat sätt att vinna tillbaka bollen. Det är även en skicklig bollspelare i uppbyggnadsfasen. Han kommer att passa bra in i sättet som vi vill spela. Hans rutin från Europa kommer också att bli värdefull längre fram.
Att det kunde bli en sådan etablerad värvning kommenterar Andersson med:
– Det är bara hårt arbete som ligger bakom. Malmö har ett bra rykte ute i Europa efter vad vi har presterat.

För Nielsen är detta det första riktiga besöket i Malmö.
– Jag fick ett superintryck av ”byen”. Jag är spänd och glad och det verkar vara en hyggelig by…
Varför MFF?
– Jag har inte sett så mycket svensk fotboll, men vet att det är ett topplag som har 19 guldmedaljer. Det tilltalar mig att det är en klubb med bra fans och mycket publik.
– Jag hoppas såklart kunna uppleva samma sak som i Gent. Jag vill uppleva spel i Europa och förhoppningsvis i Champions League. Det är självklart grundläggande, säger Nielsen – som har samma agent som en annan dansk i laget – Anders Christiansen.
– Visst har jag pratat med AC, bara sagt positiva saker om staden och laget.

Kontraktet mellan dansken och Gent går ut i sommar sträckte sig egentligen i 1,5 år ytterligare, MFF köpte alltså ut honom som en prestigevärvning och enligt uppgifter i dansk media handlar det om en övergångssumma på 5,5 miljoner svenska kronor.
Varför lämnar du Gent med 1,5 år kvar på kontraktet?
– Hade det inte skett nu hade det skett i sommar. Jag trivdes fint, men det var tid för någonting nytt. Jag hade ingen press på mig. Nu fick jag den här möjligheten och det passade bra.
Nielsen kommer att spela i tröja nummer 24.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close