skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Nina tillbaka när H65 vann stort

Sporadiska inhopp och skadeproblem under hela säsongen.
Men nu är Jasmina Djapanovic tillbaka på allvar.
– Idag fick jag mycket speltid – men toppformen hoppas jag ska sitta där lagom till slutspelet, säger Djapanovic efter 29-18-segern hemma mot Skara.

De tre målen var kanske inte det viktigaste.
50 minuters speltid för Jasmina Djapanovic gav ett kvitto om att hon börjar komma tillbaka på allvar. Medan många kanske tvekat om att hon ska kunna bli ”gamla Nina” igen har hon borrat ner huvudet under träningarna och tålmodigt väntat ut det trasiga knät.
– Visst, det har inte blivit så mycket speltid tidigare under säsongen och knät har spökat, men nu känns det bättre än på länge och jag kände att jag kunde bidra till laget, säger Nina.

H65 gick tidigt upp i 4-0-ledning, släppte upp Skara till 4-4 innan man trampade på gasen igen och sprang upp igen till 15-8 i paus.
– Jag sa till min assisterande tränare Lasse Eklöv när det stod 4-4 att ”om vi fortsätter att spela sådant här försvar torskar vi aldrig detta”. Och försvarsspelet fungerade bra hela matchen utan att för den sakens skull vara perfekt, säger coach Ola Månsson.
Jumbolaget Skara hade inte mycket att sätta emot i andra halvlek. Avståndet mellan lagen ökade konstant utan att det var någon i H65 som för den sakens som glänste.

– Jag är mest nöjd med Cassandra Tollbrings och Emma Lindqvists försvarsspel samt att Jasmina Djapanovic fick 50 minuter i kroppen, säger Månsson.
Normalt sett är ”Nina” en niometersspelare men du har matchat henne som vänstersexa?
– Tanken är att hon kommer att bli niometersspelare framöver, säger Ola.

Jasmina Djapanovic tycker att det är skönt att vara tillbaka.
– Men det är till slutspelet som jag räknar med att vara som bäst. Det är ju samtidigt då det gäller som mest, säger ”Nina”.
Nästa helg tar H65 Höör emot Boden, just ju utan tränare, och i mitten av februari tar sig laget an Vardar U i Challenge Cup.

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2