Nyheter

BTK Kävlinge letar nyförvärv

Efter förlusten i bottenmötet mot Österlen är BTK Kävlinge illa ute i Pingisligan.

Med bara fem matcher kvar att rädda kontraktet letar därför klubben efter en stark utländsk förstärkning.

_ “Molle” har lovat att utnyttja sina internationella kontakter för att hitta en ny spelare som kan gå in och göra skillnad i de återstående matcherna och det kan även finnas andra vägar vi kan gå. Men vi måste försöka göra något, säger BTK Kävlinges Bengt Israelsson.

“Molle” är Magnus Molin, som mot Österlen hade chansen att se till att den jämna matchen fått en helt annan utgång. Mot Loic Bobillier hade Molin ledningen med 2-0 i set och 9-7.

_ Då missade han en serve. Det måste ha varit nerverna. Fram till dess spelade han lysande. Jag har nästan aldrig sett honom så bra. Men Bobillier vände. 3-3 istället för 2-4 och vi hade fortfarande legat före Österlen i tabellen.

_ Direkt efter lovade Molle mig att han skulle hjälpa till i nyförvärvsjakten, berättar Bengt Israelsson.

Något hinder att värva sent finns inte.

Restriktionerna finns i att en spelare som ska vara med i SM-slutspelet ska ha spelat ett visst antal matcher i grundserien. Men BTK Kävlinge har allt fokus på nytt kontrakt.

Bengt Israelsson hymlar heller inte med att degradering till Superettan skulle innebära en enorm skillnad för klubben.

_ Ekonomiskt hade det varit en katastrof. Jag är heller inte säker på att jag en gång till hade orkat med allt jobbet som det innebär att komma tillbaka till Pingisligan.

_ Dessutom hade det kommit i ett läge då vi börjat få ett uppsving i intresset. Vi har fått mer publik på matcherna, Kävlinge kommun har börjat förstå att det är viktigt med ett elitlag och på ungdomssidan har vi växt rejält, påpekar Bengt Israelsson.

Han berättar att klubben sedan augusti fått 73 nya ungdomar som börjat spela pingis. Med fem bord i Korsbackahallen och sju till i den relativt nya hallen på Solanum, som Bengt Israelsson och andra medlemmar i föreningen själva byggt upp och inrett, finns det dessutom gott om utrymme att satsa både på bredden och eliten.

_ Sånt här drag har vi inte haft sedan 80-talet!

Att just då åka ur Pingisligan, vilket sistalaget i tabellen gör hade därför varit en sällsynt dålig tajming.

_ Men vi har inte gett upp. Jag tror vi har goda möjligheter.

_ Vi har visserligen spelat färdigt mot Österlen, men vi har kvar Warta och Halmstad, som bara ligger två poäng före oss. Dessutom ska vi åka till Söderhamn där vi faktiskt nästan alltid brukar göra bra matcher, betonar Bengt Israelsson.

Redan den 15 februari kan mycket avgöras. Då möter BTK Kävlinge Halmstad BTK hemma i Korsbackahallen.

Ole Törner

050329 Bordtennis, EM: Magnus Molin, Sverige. © BildbyrŒn - 27989 D
Magnus Molin får ett dubbelt uppdrag i BTK Kävlinges jakt på nytt kontrakt. Vinna sina matcher och hitta ett nyförvärv. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close