skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Superettan för Melvin Frithzell

Kvarnby IK-anfallaren Melvin Frithzell har skrivit på ett 1 + 1-årskontrakt med IFK Värnamo.

Att han skulle lämna Kvarnby och testa sina krafter högre upp i seriesystemet har varit klart länge. Nu är det alltså spikat att det blir en flytt till IFK Värnamo.

_ Jag har testat här ett tag och även spelat en internmatch och det känns som en bra klubb för mig. Här har man utvecklat många spelare och man har en tränarstab som är bra på att göra det, säger Melvin Frithzell, som tidigare testat med Helsingborgs IF och Trelleborgs FF.

_ Jag tyckte att det gick bra för mig där också, jag gjorde ju hat-trick i testet med HIF.

Är Superettan en lämplig nivå för dig i det här skedet av karriären?

_ Det känns som ett bra steg. Jag är redo för Superettan.

Ett rätt kort kontrakt på 1 + 1. Hur ser du på det?

_ Perfekt, det sätter lite press på mig själv att visa att jag kan spela i Superettan. Om IFK Värnamo inte tycker att jag kan det är det bara att säga ifrån efter ett år och gå vidare. Jag gillar att ha press och lite krav på mig.

Hur många mål tycker du krävs för att visa att du är en Superettanspelare?

_ Jag har ju en egen målsättning där. Men det viktigaste är att jag får speltid och att laget vinner matcherna. Då har det gått bra.

Just nu är 20-årige Melvin Frithzell hemma i Malmö för att packa, men snart går flyttlasset till Värnamo. På plats i Småland finns redan en gammal kompis.

_ Petar Petrovic har jag känt länge. Det är perfekt att han också ska spela för IFK Värnamo och kan visa mig runt däruppe, säger Melvin Frithzell.

För två veckor sedan blev det klart att Petar Petrovic skulle lämna Ängelholms FF för IFK Värnamo, men han känner laget och byn bra eftersom han var utlånad till Värnamo från MFF vårsäsongen 2015.

Förra säsongen kom Melvin Frithzell delad tvåa i skytteligan i division 2 södra med 21 mål. Det var bara Mohamed Ramadan i FC Rosengård som gjorde fler. Nu tappar alltså Kvarnby IK sin överlägset bäste målgörare och även flera andra spelare. Melvin Frithzell är dock inte orolig för sitt gamla lag.

_ Kvarnby IK kommer att klara nytt kontrakt! Trots att många lag satsat hårt.

Och IFK Värnamo, kan det bli ett lag för övre halvan?

_ Vi har i alla fall spelarna och ledarstaben till det.

Ole Törner

140630 Malmš FFs Melvin Frithzell under fotbollsmatchen i Folksam U21 Allsvenskan Sšdra mellan Malmš FF och IFK Gšteborg den 30 juni 2014 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / Cop 110
För tre år sedan testade Melvin Frithzell med MFF:s U21. Då blev han kvar i Kvarnby IK Nu lämnar han division 2-klubben för spel i Superettan med IFK Värnamo. Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close