skanesport_desktop-panorama-1

MotorNyheter

Joel Eriksson går för guld i Formel 3-EM

Joel Eriksson har förnyat sitt kontrakt med det tyska racingstallet Team Motopark och är klar för en andra säsong i FIA Formula 3 European Championship, Europamästerskapet för Formel 3.

Joel Eriksson slutade femma totalt i EM-sammandraget under sin debutsäsong i Formel 3 förra året, och säkrade samtidigt den åtråvärda rookietiteln som mästerskapets bäst placerade nykomling.

Den 18-årige skåningen vann ett EM-race under 2016, på belgiska Spa-Francorchamps, och lyckades också triumfera i det fristående prestigeloppet Masters of Formula 3 på holländska Zandvoort på sitt första försök.

Inför årets EM-säsong tar Eriksson nu sikte mot guld, stärkt inte minst av en eftertrycklig avslutning på 2016 med sju pallplatser i de avslutande 11 racen.

– Det känns fantastiskt bra att få återvända till Formel 3-EM i år, säger Joel Eriksson.

_ Jag lärde mig enormt mycket förra säsongen, jag gillar tävlingsformatet, och jag lyckades infria min målsättning att vinna rookiemästerskapet. Allt gick enligt plan, och därför är det också väldigt naturligt att ta ett år till och verkligen försöka slåss om titeln. Jag går för guld den här säsongen. Det kommer självklart inte att bli lätt, men det ska det inte vara på den här nivån. Jag har tävlat för Team Motopark sedan jag började med formelbilsracing för tre år sedan, och jag ser fram emot att möta ännu en stor utmaning tillsammans med dem under 2017.

Eriksson – som tidigare i veckan presenterades som nybliven representant för det svenska A-landslaget i banracing och som också ingår i BMW:s officiella talangpool – är den förste föraren som skriver på för Team Motoparks Formel 3-program 2017.

– Vi är extremt glada att ha Joel med oss även under årets säsong i F3-EM, säger Timo Rumpfkeil, teamchef.

_ Han är inte bara en otroligt snabb förare; han har också en ovanlig förmåga att styra loppen till sin fördel och slå till i precis rätt läge. Efter fjorårets framgångar är jag övertygad om att Joel blir en stark titelkandidat den här säsongen. Vi tog ett stort steg med bilen förra året och har fortsatt att jobba mycket hårt under vintern, med ett omfattande testprogram i södra Europa. Vi är redo att ta kampen och ser fram emot en garanterat mycket spännande säsong.

Årets Europamästerskap för Formel 3 avgörs över totalt 30 race, fördelade över tio tävlingshelger på några av Europas mest klassiska racerbanor. Premiären äger rum på brittiska F1-anläggningen Silverstone den 14-16 april, medan finalen traditionsenligt arrangeras på tyska Hockenheim den 14-15 oktober.

En av Joel Erikssons motståndare under 2017 blir tyske Mick Schumacher, son till den sjufaldige Formel 1-världsmästaren Michael Schumacher.

67494cb0-f804-42ee-b225-7bd284e7a895

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close