H65HandbollHandbollsbloggenLUGINyheter

Paragrafonanister, lönehelgsderby i Vinslöv och Framtidssverige

Phu. Vilken gastkramning.
Precis när man trodde att Framtidssverige skulle klara det och snigelkokarna skulle vika ner sig av pressen – så blev det precis tvärtom.
Detta skånska, förlåt svenska, landslag visade ändå så mycket hjärta att de slog sig in i det svenska folkhemmet. Åtminstone om jag ska ta min feed i sociala medier på allvar.

Det är ju ett nytt landslag. En generationsväxling i sin förstafas – som redan fungerar så bra. Inga divor, inge megastjärnor, inga Bengan Boys-smulor.
I Frankrikes lag var det många som gjorde sitt sista mästerskap efter ett ha varit en internationell maktfaktor i många år. Frågan är om de har det lika väl ställt när de tvingas till sin generationsväxling?
Känslan är att detta skånska lag med spår av rikssvenska inslag kommer att var ett gäng som slåss om ädla medaljer i kommande mästerskap de närmsta sjua-åtta åren.

***

Samtidigt som Sverige spelade kvartsfinal tog Team Eslöv emot Skövde.
Det blev en märklig tillställning där Teamet återigen krigade till sig en poäng – nu med mer folk på banan dessutom jämfört med tidigare.
23-25 blev 25-25, tack vare två mål av allt duktigare Inez Svensson.
De fyra slutminuterna var en mix av kramp, mjölksyra och ångest. Eslöv missade en straff och Skövde det sista anfallet – så med tanke på oförmågan att avgöra så var väl ett oavgjort resultat högst rättvist.

För Eslövs del var det, naturligtvis, en oerhört viktig poäng. För man har bara vunnit en (!) av 15 matcher denna säsong (mot BK Heid) och har ändå tre lag bakom sig. Boden, Hellton och Skara. Lag som man spelat oavgjort eller förlorat mot.
Det är, som sagt, ett kval som stundar i bästa fall. Nyckelmatcherna blir mötena mot just dessa lag. Poäng i de andra matcherna, som mot Kristianstad H65 och nu Skövde, är en bonus.
Och med den moral laget visar NU jämfört med tidigare så blir de svåra att slå i ett kval. Men det vänder snabbt. I november var jag säker på att de skulle åka ut…

***

I division ett södra verkar Vinslöv ha vaknat till liv. En favoritspelare är Enes Muranovic (som för övrigt är en sådan där däckbytare i en verkstad i Eslöv – tro fan att han är stark som en traktor) som gjorde elva mål i bortamatchen mot Sävehof där laget tog en helt nödvändig seger. På fredag har de gulröda chansen att ta revansch på IF Kristianstad på hemmaplan.
Ni hör va?
Vinslöv. Löningshelg. Derby. Mein gott…
Kristianstad fick förresten “bara” oavgjort när ett namnkunnigt lag, inklusive Leo Larsson i mål, bara fick 30-30 mot ett annat gäng som vaknat till liv – H65 Höör. Det blir en intressant serie att följa i vår.

***

Avslutningsvis vill jag bara skicka en mental pungspark till mupparna i VästeråsIrsta som efter megatorsken (32-23) mot Drott i Allsvenskan lämnat in en protest. Drott hade registrerat en spelare som blev klar innan matchdatum, men eftersom det handlade om en match som var framskjuten gällde (av någon anledning) det datum då matchen EGENTLIGEN skulle ha spelats…
Så. Era skrivbordsråttor i Västerås.
Hoppas ni får rätt, att ni vinner erat administrationskrig. Och att ni, era ruttna paragrafonanister, åker ur på målskillnad i sista omgången likväl. Enjoy Hallstahammar till hösten.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close