Nyheter

BoIS-akademi blir “LA School of sports”

När Landskrona BoIS-akademin främst förknippades med fotboll, trots att det finns ett stort urval av andra idrotter att välja mellan, kände ledningen att någonting behövde göras.
Svaret blev ett nytt namn.
– Nu får vi en ny modern profil som återspeglar skolans kärnvärden, säger skolans VD Pernilla Anderberg.

Efter 10 år som fotbollsakademi har BoIS Akademi utvecklats till att bli en grundskola för årskurs 4-9 med ett brett utbud av specialidrotter, och går nu in i framtiden med ny profil och i det nya namnet LA School of Sports.
Skolan som grundades 2007 har varit en uppskattad skola för fotbollsintresserade elever i de högre årskurserna. Skolan har nu utökat årskurserna till 4-9 samt breddat utbudet av idrotter och erbjuder inriktningarna hockey, ridning, innebandy samt dans/musikal som inriktning utöver fotboll. Eleverna på skolan kommer från många olika skånska kommuner, bland annat Malmö, Svedala, Helsingborg och Svalöv utöver Landskrona.

– Vi har arbetat intensivt med att utveckla kvalitén i undervisningen, rekryterat en skolledare med gedigen erfarenhet från att leda en skola men också från det internationella näringslivet, och fler behöriga och välutbildade lärare samt arbetar med ett nytt kvalitetssäkrat digitalt undervisningsmaterial, säger skolans VD Pernilla Anderberg och fortsätter.
– Utöver det har vi inlett samarbete med näringslivet för att bedriva en utbildning där eleverna får uppleva hur kunskap omsätts i praktiken inför framtida yrkesliv. Vi är idag en skola för årskurs 4-9 och har utvidgat idrottsutbudet för att få ett bredare elevunderlag som lockar både tjejer och killar, och som är både lagidrotter och mer individuella. Tillsammans med fantastiska medarbetare som engagerar sig utöver det vanliga, har skolan utvecklats och kvalitetssäkrats
– Denna utveckling paketerar vi nu med skolans nya namn LA School of Sports och med en ny modern profil som återspeglar skolans kärnvärden glädje, vilja, gemenskap och kvalité, fortsätter Pernilla Anderberg. Nu är vi absolut redo att möta framtiden tillsammans med befintliga och nya elever.

Det är den välrenommerade reklambyrån Garbergs Malmö som har arbetat fram skolans nya profil. Namnet LA School of Sports är en modern skola som inkluderar alla idrotter och som välkomnar alla elever. Skolans nya logotype består bland annat av en lagerkrans som symboliserar kunskap och en krona som knyter an till Landskrona och dess stadsvapen, men också som en symbol för framgång. Garbergs Malmö har arbetat i nära samarbete med elever och personal som definierat skolans framgångsfaktorer där gemenskap, glädje, idrott och modern undervisning har varit återkommande begrepp.
– Vi är fantastiskt glada för att Garbergs Malmö har fångat vårt koncept och våra kärnvärden så väl, och vi upplever att resultatet av arbetet med ny profil präglats av ett professionellt, genuint och långsiktigt perspektiv. Vi har hittat en profil som speglar oss väl, och som bär oss in i framtiden på bästa sätt, säger Pernilla Anderberg.

laschoolofsportsridning laschoolofsportshockey

– LA School of Sports är ett fantastiskt koncept för en grundskola, och jag är både glad och stolt över att leda verksamheten tillsammans med våra duktiga och välutbildade pedagoger, säger Roland Schoultze som tillträdde sin tjänst som rektor under sommaren.
– Regelbundet idrottande bidrar till en bättre inlärnings- och koncentrationsförmåga vilket forskning bekräftar, och vi ser att våra elever utvecklas väl i sina idrotter men också i skolarbetet. De utövar sin specialidrott på skoltid 3 dagar i veckan och idrotten bidrar med otroligt mycket gott som eleverna bär med sig in i skolan i form av målmedvetenhet, en unik gemenskap och gott kamratskap fortsätter Roland Schoultze.

Vid LA School of Sports är devisen att kombinera en idrottspassion med studiemotivation. Namnet LA School of Sports menar ledningen fångar upp det skolan står för i form av en modern grundskola med idrottsprofil, och den nya logotypen står för kunskap, stolthet och inte minst god gemenskap.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close