Nyheter

Henrik Svensson slutar i Malbas

Det blir coachbyte i Malbas till nästa säsong.

Henrik Svensson slutar. Vem som ska ersätta är inte klart. Inte heller vilket lag Henrik Svensson ska ta över. Men det lutar åt att han söker sig över sundet till Danmark.

_ Jag känner att tiden är inne att lämna Malbas och behöver helt enkelt få nya utmaningar. Åtta säsonger är en lång tid och de senaste åren har varit roliga och utvecklande.

_ Speciellt nu i Ligan är det en helt annan press än tidigare när vi spelade i division 1. Men jag är glad över min tid här. Jag har fått vara med om mycket roligt, med höjdpunkter att vi vann division 1 Södra tre gånger, när vi tog oss till Basketligan och första året där, och när vi vann Junior SM med vårt Basketgymnasium förra säsongen. Dessutom är jag enormt glad över att ha fått tillbringa åtta år tillsammans med Jan Mikulowski, säger Henrik Svensson i ett pressmeddelande och bekräftar att det finns ett danskt intresse.

_ Jag har ingen ny klubb helt klar men det lutar åt Danmark.

Malbas har nu inlett jakten på en ersättare.

_ Trist att Henke inte stannar men naturligt att han vill komma vidare och prova något nytt. Det ger oss samtidigt chansen att få in en headcoach med annan profil som kan hjälpa oss att utveckla organisationen ytterligare. Vår ambition är att fortsätta vara en Ligaklubb och vi vet att vi behöver bli bättre på många områden. Vi har en fantastisk ungdomsverksamhet med talanger utöver det normala som gör framtiden mycket spännande för vår kommande coach, säger sportchefen Janne Hasselström.

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close