skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

KDFF laddar för stabilare 2017

KDFF kämpade länge för sitt kontrakt förra säsongen och säkrade det först i den absolut sista omgången då man hemma på Vilans IP skickade ner Umeå IK i Elitettan.
Tidigare under året hade man, även det i sista timmen, undvikit konkurs och för att sammanfatta 2016 i ett ord så kanske ”pressat” är ett lämpligt ordval.
– 2017 känns allt mycket mer positivt, säger sportchef Henrik Nygren.

Nu har föreningen gjort en nystart och kommit långt i sitt nya truppbygge.
Lagkaptenen Alice Nilsson har förlängt kontraktet i ytterligare två år.
Nyckelspelaren Sif Atladottir fortsätter ytterligare ett år,
Therese Ivarsson har förlängt och gör sin sjätte säsong i klubben.
Unga löftet Tilda Persson har kritat på för två nya år.
Amanda Edgren (bilden) har förlängt med ett år.
Björn Sigurbjörnsson fortsätter ett år som assisterande tränare.
Lorca van de Putte fortsätter till och med 30 juni innan hon flyttar till Belgien (under 2016 spelade hon 90 minuter i samtliga 22 matcher).
Tränare Elisabet Gunnarsdottír står kvar vid rodret – och klubben vill ha kvar henne även längre in i framtiden.

150412 Kristianstads trŠnare Elisabet Gunnarsdottir under fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan Kristianstad DFF och UmeŒ IK FF den 12 april 2015 i Kristianstad Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRN / COP115
Elisabet Gunnarsdottir.

Bland nyförvärven märks främst:
Rita Chikwelu, senast lagkapten i Umeå.
– Hon har även tagit över kaptensbindeln för det Nigerianska landslaget. Det har varit många klubbar som visat intresse för Rita och hennes signatur, men Rita valde KDFF, vilket vi är mycket glada och nöjda över, säger sportchefen Henrik Nygren.
Rita är 28 år och har spelat 140 matcher i Damallsvenskan, så hon kommer tillföra mycket i vårt lagbygge och ge oss en trygghet på mittfältet.
Från Umeå IK har Kristianstadsklubben även plockat in 21-åriga Hanna Sandström.
Rebecka Holm (19), som inte fått någon speltid i FC Rosengård, är också ny i klubben.

KDFF har även värvat My Linderholm från divisiontvå-laget kullabygdens DFF.
-En ung spelare, som vi tror mycket på. En spelare vi haft koll på under en längre tid. Hon var dessutom och provspelade hos oss under sommaren och där imponerade hon på vårt tränarteam, säger Nygren.

En annan anmärkningsvärd värvning är den belgiska landslagsspelaren Tine Schryvers (senast i Vålerenga i Norge) – som plockats in tack vare extern finansiering (Göran Montan),
– Tine är en fysiskt stark anfallare som har imponerat stort på oss. Hon är en snabb, löpvillig, teknisk och smart spelare. Hon är den spelartyp vi har letat efter en längre tid, säger Nygren.

Sista värvningen (?) var ytterligare en nigerianska: Ogonna Chukwudi.
– Ogonna kommer från tre bra år i Damallsvenskan med KIF Örebro. Hon är en skicklig offensiv mittfältare, en spelare som kommer bidra med stor rutin. Hennes styrkor är anfallsspelet, där hon både är snabb och stark. Vi är övertygade om att hon kommer att passa bra in i vårt lagbygge, med sin professionella inställning och attityd.

Är ni klara med lagbygget?
– För tillfället – ja. Vi har ett par spelare i våra egna led som tränar med A-truppen som vi kommer att skriva talangkontrakt med.
Får ni bättre arbetsro 2017?
– Ja, och det märks tydligt redan. Aldrig har det varit så tufft som 2016. Det var påfrestande för spelare, ledare, ledning och alla andra i och med att det var ytterst nära att vi fick sätta en spik i dörren. Nu har vi fått in en fantastisk styrelse med bra flow. Just nu känns allt väldigt positivt.

150317 Kristianstads sportchef Henrik Nygren poserar fšr ett portrŠtt under en fotografering den 17 mars 2015 i Kristianstad. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91091
Henrik Nygren.

Påverkade konkurshotet även resultatet på planen tror du?
– Klart att det påverkade! Spelarna visste inte om de skulle få sin lön från månad till månad. Men man kan vända på det. Då fick vi in väldigt många ideella krafter som ställde upp och som gjorde klubbkänslan väldigt mycket starkare. Många ville verkligen att vi skulle klara oss.
Hur är fotbollsintresset i stan nu?
– I och med att 2016 var som det var så är det många fler som pratar KDFF efter det. ”Klart att vi ska ha en klubb i Damallsvenskan”.

Spelbolaget Nordicbet placerar KDFF på nedflyttningsplats och erbjuder 250 gånger pengarna på att ni ska ta guld. Är de snett på det?
– Självklart att vi ska hålla oss kvar. Jag tror mer på att vi blir ett mittenlag den här säsongen.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close