skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

MFF gav FCK ett bra genrep

Det blev förlust med 0-2 för MFF U19 mot FCK i Parken.

Trots att MFF inte ens börjat säsongen gjorde laget länge en riktigt bra insats mot ett FCK som genrepade inför slutspelsmatchen i UEFA Youth League mot rumänska Viitorul.

_ Det blev en match med många byten och de är i säsong medan vi bara tränat en vecka. Men jag gillar inte ursäkter. Vi gjorde en mycket bra förstahalvlek då vi kunde gjort både 1-0 och 2-0. Tyvärr brände vi frilägena.

_ Dessutom fick vi gå in till pausvilan med 0-1 i baken sedan de utnyttjat sin enda chans och det kändes ju inte så bra. Efter pausen blev de betydligt bättre samtidigt som vi blev uddlösa och egentligen inte skapade någonting, sammanfattade MFF-tränaren Anders Palmér.

Bästa chansen kom vid 0-0 när Pavle Vagic blev helt fri med FCK-målvakten.

Bäst i MFF var innermittfältaren Samuel Adrian.

_ Vi bytte ut honom, men så länge han var med var han bäst på plan. Han är en spelare och en spelartyp som jag gillar väldigt mycket, berömde Anders Palmér.

Han plockade även fram Anton Kralj och Pavle Vagic på kanten och målvakten Mathias Nilsson, som agerade lugnt och säkert.

Hur bra var FCK?

_ De vann förtjänt, men efter den första halvleken hade jag varit lite orolig om jag tränat dem.

Hur var planen inne på Parken?

_ Det var ju inte gräs överallt, men den var jämn och fin och bra för årstiden.

För MFF väntar nu LIgacupen där laget tack vare tidigare års resultat är seedat och har lottats i en grupp med Falkenbergs FF, Halmstads BK, IFK Värnamo, Mjällby AIF och IFK Göteborg.

Premiären spelas den 18 februari klockan 15.15 på någon av planerna på Stadionområdet och MFF möter IFK Värnamo.

Lagen är indelade i fyra grupper och gruppsegrarna möts i semifinal.

Ole Törner

161011 Elfsborgs Thomas Kind Bendiksen och Malmš FFs Samuel Adrian under fotbollsmatchen i Folksam U21 allsvenskan A-slutspel mellan Elfsborg och Malmš FF den 11 oktober 2016 i BORS. Foto: J…RGEN JARNBERGER / BILDBYRN / Cop 112
Samuel Adrian (här mot Elfsborg) var bäst på plan mot FCK. Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close