IK PanternIshockeyNyheter

Pantern nollade Södertälje

Tre gånger har Pantern mött det forna storlaget Södertälje i Hockeyallsvenskan. Tre gånger har Pantern vunnit.

Kvällens match i Isstadion slutade 2-0 och det var närmare att Pantern gjort 3-0 eller 4-0 än att Tex Williamssons nolla skulle spruckit.

Men allt snack om SHL-kval är strängt förbjudet.

_ Vi pratar inte alls om vad som kan hända senare. Nämner det inte ens. Istället ligger allt fokus på att göra jobbet som krävs i varje match och inte för ett ögonblick sväva iväg, betonade tränaren Håkan Åhlund bestämt.

Har du märkt några tendenser till att ni skulle sväva iväg?

_ Nej, idag var det full koncentration och det behövdes. Södertälje spelade betydligt bättre och mer varierat än tidigare.

Att tränarna och ledarna undviker allt kval-snack är en sak. Vad gör ni om ni hör spelarna börja prata om det?

_ Vi kan ju inte punktmarkera dem på fritiden. Men vi har inte hört något och det ser bra ut på isen. Vi jobbar på i nuet och har tålamodet.

Just tålamodet var en nyckel till segern. Den första perioden var svag och när Pantern fick möjligheten att spela powerplay blev det ännu sämre. I spel 5 mot 3 blev det pinsamt. Men Pantern behöll lugnet, tuggade på och lite mer än tre minuter in på den andra perioden kom 1-0 genom Mattias Persson.

Innan perioden var över hade IK Pantern ökat på till 2-0 med ett riktigt klapp-klapp-mål. Martin Janohls nätade serverad av Erik Nyström och Victor Björkung. Hur snyggt som helst.

I den tredje perioden spelade Pantern av matchen.

_ Enda gången de kändes farliga och fick press på oss var när de fick spela med en man mer i fyra minuter, konstaterade 1-0-skytten Mattias Persson.

_ Vi förde matchen och vi följde vår matchplan.

Hur ska det bli att spela på din gamla hemmaplan i Malmö Arena på söndag?

_ Det ska bli kul och förhoppningsvis kommer det mycket folk. Hur många har jag ingen aning om, men ett par tusen ska vi väl kunna få?

Var Södertälje bättre den här gången?

_ Dom är nykomlingar och försöker spela rätt gammaldags, lite styrspel och så.och jag tror att det blir rätt svårt i dagens hockey när man möter lag som oss som ligger i press hela tiden och åker mycket skridsko.

_ Vi har många skridskoskickliga spelare och det drar vi nytta av också.

Det går inte bara bra för Pantern i tabellen. Utanför isen löper det mesta på som det ska också. Klubben är nära att förlänga kontrakten med tränarna Håkan Åhlund och Fredrik Hallberg. Om inget oförutsett händer kommer avtalen för nästa säsong att bli klara någon av de närmaste dagarna.

På söndag möter IK Pantern MODO i Malmö Arena. Med fri entré. Mot Södertälje kom 747 åskådare. Målet är fyra-fem gånger så många mot MODO.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close