skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Debut direkt för Lasse Nielsen

Nyförvärvet Lasse Nielsen får en raketstart i MFF.

Idag torsdag genomförde han sitt första träningspass och redan på lördag blir det debut i träningsmatchen mot Helsingör.

_ Jag är redo. Visserligen har jag inte tränat sedan i tisdags, men det kändes okej och jag är mitt i säsongen. Jag ska dock bli uttagen också.

_ Efter en vecka utan träningar behöver man in och röra sig lite. Men det är ju inte så att formen har försvunnit. Min form är fin, påpekade den 29-årige danske mittbacken när han mötte pressen efter träningen.

Strax efter kom MFF-tränaren Magnus Pehrsson, berättade att han inte hunnit fråga Lasse Nielsen än om han kände sig redo för debut, fick höra att han precis sagt det och då kom ett snabbt besked.

_ I så fall spelar han i 45 minuter.

Så kommer det att bli för de flesta. MFF kommer att byta mycket mot det danska andradivisionslaget och det blir mer än 45 minuter bara för ett fåtal av spelarna.

Precis som tidigare under veckan tränade MFF på gräs. Det gillade Lasse Nielsen och han tyckte också att det kan vara bra att han nu får byta tävlingssäsong i Belgien mot försäsong i Malmö.

_ Då får jag chansen att lära känna klubben och spelarna och Magnus får tid att implementera sitt system. När jag nu ska starta upp i den här ligan hade det annars inte blivit mycket tid varken för mig eller laget så jag tror att det är bra både för MFF:s och min del.

Anton Tinnerholm saknades på träningen. Han hade fått ledigt av familjeskäl. Annars var alla de icke långtidsskadade spelarna på plats.

Ole Törner

 

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close