HandbollHandbollsbloggenNyheter

Dragan – ingen taxichaffis på Balkan

Robert Månsson hade världens läge.
HK Malmös lagkapten var en framträdande spelare i ett lag som etablerade sig i Handbollsligans topp och samtidigt visade flera klubbar ute i Europa stort intresse.

Så small plötsligt korsbandet – och allt ställdes på ända.
Man kan lugnt sagt säga att Månsson var bedrövad och villrådig. Vad skulle hända nu. Skulle han nappa på ett utlandskontrakt och ge sig in i ett äventyr där han kom direkt från rehabgymmet?

Så blev det inte. Klokt nog. Att Månsson valde Malmö var nog rätt för samtliga parter – nu behöver han inte stressa fram en comeback. Och laget står samtidigt inte och faller med honom. Läs mer här.

***

Snackade för övrigt lite kort med Kenneth Andersson om målvaktssituationen i IFK Ystad. Utan Linus Persson är nu Sebastian Glemhorn ensam målvakt.
Och kanske blir det så säsongen ut…?
Klubben har flera namn under lupp och en dansk junior som tränat en del – men det ska fortfarande till finansiella medel för att lösa situationen och IFK:s kassa är ju som den är – kass. På hemsidan skriver klubben: “För sponsorerna som vill stötta IFK Ystad skickar vi en tilläggsfaktura på sponsring och för privatpersonerna sätter ni in pengar på vårt konto som en gåva.”
Lycka till med det…

– Nästa vecka måste vi ha kommit fram till ett beslut, säger Andersson.
Som om han inte får en ny målvakt får vända sig till två grabbar i farmargänget i division två. Det lät nästan på honom som att det var ett minst lika troligt alternativ.

***

Om ni missat det så har LUGI alltså värvat Hannah Flodman.

Det är en GRYM värvning.

Den 18-åriga Västeråsspelaren är en av de största talangerna inom svensk handboll – någonsin. Att inte Sävehof sög upp henne är speciellt glädjande. Visserligen tappar LUGI Anna Lagerquist till (en ännu okänd klubb i) Danmark och Olivia Lövqvist, en annan 18-åring, kommer att ta över som strykutdelare i mittförsvaret.

Dragan Brljevic kanske inte kör taxi på Balkan i framtiden trots allt… För om han inte tar SM-guld i vår gör han det nästa år.

“Sävehof då” tänker ni kanske i nedlåtande termer om undertecknad?

Jodå, de är bra som fasen. Men inte lika bra som tidigare och kan de torska mot just Västerås i grundspelet (och spela oavgjort mot H65) så kan de definitivt fällas i en final.

***

HK Malmö hade fått cirka 500 åskådare i hemmamatchen mot Ricoh.
Nu kan det, om Malmöborna tar tillfället i akt, bli drygt 2000 personer. Gratis entré till en match som stöttar Barncancerfonden borde locka.
Klubbkassan drygas ut fint, Barncancerfonden får ett välbehövligt bidrag och sponsornätverket och fler upptäcker måhända klubben och sporten?

I fjor, när just Ricoh kom på besök i välgörenhetsmatchen, kom 1476 åskådare. Nu lär det bli fler.

Det hade behövts någonting i den stilen i Ystad för att IFK skulle kunna knyta till sig en målvakt, vilket mycket väl kan bli avgörande när det gäller överlevnadsmöjligheterna i Handbollsligan.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close