Nyheter

HK Malmös Barncancerfondmatch en succé

När HK Malmö möter Ricoh hemma i Baltiska Hallen den 2 mars sker arrangemanget i samarbete med Barncancerfonden.
Redan nu är succéstämpeln given.

Om Malmöborna inte har någonting bättre för sig kvällen den 3 mars är HK Malmö-Ricoh i Handbollsligan ett vettigt val.
Det är gratis entré och tack vare en massiv sponsorinsats där företag betalar tre konor per åskådare så kommer det att bli en rejäl slant över till Barncancerfonden.
– Redan idag har vi över 80 företag som ställer upp – och det trillar in nya varje dag. Det kommer att bli cirka 100 företag när vi är klara och 15 procent av alla intäkter kommer att gå till Barncancerfonden, säger klubbens marknadsansvarige Ulf Mohlin.

160906 HK Malmšs marknadschef Ulf Mohlin Fagerstršm poserar fšr ett portŠtt under handbollens upptaktstrŠff den 6 september 2016 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91476
HK Malmöšs marknadschef Ulf Mohlin.

Bästa tänkbara scenario?
2500 åskådare. Då faktureras varje företag 7500 kronor (tre kronor per åskådare). 100 företagare skulle innebära 750 000 kronor – varav 112 500 kronor går direkt till Barncancerfonden.
– Kommer det “bara” 2000 personer så blir totalsumman 600 000 kronor. Varje individ som passerar genom vändkorset räknas, säger Mohlin.
Ni har haft liknande arrangemang förut, men detta måste väl ändå vara rekord?
– Ja, garanterat. Det är det bästa samarrangemanget någonsin. I fjor hade vi Bris och innan det Rädda Barnen så konceptet börjar sätta sig efter sammanlagt sex-sju år.

Barncancerfonden kommer själva att vara på plats i Baltiska Hallen och informera om sin verksamhet.
– Eftersom det är gratis entré hoppas vi att pobliken passar på att skänka en liten slant i de bössor som barncancerfonden kommer att stå med.
– Men vi jobbar även på att få mervärde i arrangemanget genom att erbjuda lotterier med fina priser, godisregn för barnen och så vidare. Företagarna ställer verkligen upp på alla möjliga sätt.

Att den här typen av arrangemang äger rum mot just Ricoh är ingen tillfällighet. Normalt sett är det ett av de minst attraktiva lagen att gå att tittat på.
Men att det är just Richo har andra fördelar. IT-företaget är redan sedan tidigare samarbetspartner till HK Malmö och kommer att ha ett eget kundevent i hallen.
Även Zoran Roganovic kommer arr bjuda in sina knappt 100 deltagare i Zoran Camp till matchen.

Hur står det till rent sportsligt i truppen inför ligastarten den 2 februari (hemma mot Hammarby)?
– Bara bra. Vi var i Anderstorp igår och spelade en träningsmatch mot IFK Skövde där det blev seger med åtta bollar. Alla är friska och krya, bortsett då från Robert Månsson som tidigare i vintras åkte på en korsbandsskada och ska opereras i början av februari.

Fotnot:
HK Malmö – Ricoh spelas i Baltiska Hallen torsdagen den 2 mars kl 19.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close