Nyheter

HIF satsar på egen produkt

Den 24 juli ifjor debuterade Max Svensson för Helsingborgs IF efter att ha gått från 12-års-laget hela vägen till toppen.
Nu väljer HIF att skriva ett treårskontrakt med den egna produkten.

18-årige Max Svensson tillhör numer HIF:s A-lag efter att ha tecknat ett treårskontrakt med klubben.
Max Svensson har spelat i HIF sedan han var tolv år gammal och har nu tagit sig hela vägen upp till A-laget, något som gläder ungdomsansvarige i klubben, Jonas Ohlander.
– Det är riktigt kul för Max, framför allt då det handlar om en väldigt bra kille men också en duktig fotbollsspelare. Han har varit med oss sedan han var tolv år gammal och var alltså med när pojkelit satsningen drog igång. Tyvärr växte han lite långsamt och vi fick hitta lösningar för honom men när fysiken började utvecklas för drygt två år sedan har hans resa och utvecklingskurva pekat spikrakt uppåt, säger Jonas Ohlander.

Under förra säsongen tillhörde Max Akademi-laget i division två men var under flertalet matcher med i A-lagstruppen. Han avgjorde träningsmatchen mot Trelleborgs FF med matchens enda mål i mars månad förra året och fick dessutom debutera i allsvenskan då han hoppade in mot BK Häcken. Huvudtränare Per-Ola Ljung säger följande om det unga nytillskottet:
– Detta är nästa naturliga steg för honom. Han gjorde en del insatser för A-laget under förra året och gjorde det bra. Han ska i första hand konkurrera om yttermittfältspositionerna men är en offensiv spelare med fart, genombrottsstyrka och avslut som sina främsta egenskaper.

Max Svensson:
– Det känns riktigt skönt, det är ett mål man haft sedan man var liten spelare.
– Jar har gått genom alla leden på ungdomssidan så det har varit en bra resa.
Vilken spelartyp är du?
– Hyfsat snabb, bra teknik och spelförståelse.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close