skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Kan vara rätt läge för Arnason att lämna

Har Kari Arnason spelat sin sista match i MFF?

Just nu känns det så.

Vad jag förstått stämmer uppgifterna att han är på Cypern. Om det sedan blir OC Omonia där, Rotherham United i England eller något helt annat återstår att se. Han är på glid från MFF och ska jag tippa något säljs han till Omonia.

Kvickt, eftersom transferfönstret till de flesta länderna snart stänger.

Jag kan förstå Kari Arnason. Är man ordinarie i ett bra landslag och precis gjort en stark höst i klubblaget – efter EM var han stabil och pålitlig i MFF – vill man nog känna att man i alla fall i utgångsläget ingår i startelvan. Dessutom har det känts som han gärna velat förlänga sitt kontrakt med MFF redan nu.

Samtidigt kan jag förstå MFF.

Efter värvningen av Lasse Nielsen går det inte att utgå från att Kari ska ingå i startelvan. Nielsen är köpt för att spela, Rasmus Bengtssons skada kan läka, Franz Brorssons utveckling borde peka uppåt och om det kniper kan Behrang Safari säkert gå in och briljera som mittback. Tror heller inte MFF gett upp hoppet om Felipe Carvalho.

Att MFF:s allra största mittbackslöfte i U19 Mattias Andersson lämnade för Juventus har säkert också diskuterats internt. Om det inte gjorts borde man i alla fall gjort det.

Han ville inte vänta när det inte nästan direkt fanns en plats för honom i A-truppen. I nio fall av tio hade U19- och U17-spelarna som lämnar MFF fått svårt att ta en plats bland seniorerna. Men det finns undantag. Mattias var ett av dem.

Kari Arnason hade haft kapacitet att slåss om en plats i startelvan även 2017. Men att ta ut honom och låta de övriga kämpa om platsen bredvid hade varit fel.

MFF spelar heller inte som Lasse Lagerbäcks Island där Arnason kunde briljera, eller Rotherham.

Hur Omonia spelar har jag ingen aning om. Är inte säker på att jag vill veta det heller…

Kari Arnason har sammantaget gjort en bra insats för MFF. Men det kan vara rätt läge att lämna.

Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Skånesports MFF-expert Ole Törner.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close