HandbollHandbollsbloggenNyheter

Skånska huttebollsfredagskvällar alltså…

Fredagskvällar och skånsk handboll i de lägre serierna är riktigt nice (som man säger i Vinslöv). Mycket publik, mycket känslor och en stämning som fås på få andra idrottsevenemang över huvud taget.
Personligen anser jag, på fullt allvar, att det kan vara bättre hets, atmosfär och nerv på ett division två-derby än när jag går och tittar på SHL-hockey med 6000 åskådare…

495 personer såg Vinslöv besegra IF Kristianstad i toppstriden av division ett södra.
Hemmalaget gjorde 7-1 de första 18 minuterna, så ni fattar att målvakten Marcus Matsson och hans försvar hade knutit nävarna, vässat knivarna och taggat upp å det grövsta.
Laget släppte aldrig det greppet utan höll undan till stabil 26-23-triumf.

Därmed har Vinslöv steppat upp ordentligt. Om det beror på tränarbytet eller ej kan vi bara spekulera kring, men nu är man med i toppen på allvar igen. IF Kristianstad leder fortfarande serien, men så länge man inte bryter samarbetet som lillebror till IFK Kristianstad så är ju spel i Allsvenskan inte aktuellt. Vinslöv å sin sida har momentum och kunnande för att ta sig tillbaka till Allsvenskan. Jag tror nog att de gör det också.

***

På tal om Allsvenskan så snackade jag med Ola Månsson om hans gamla OV Helsingborg som (som vanligt) fightas i toppen.
– De är bästa laget i Allsvenskan. Får de ordning på bortaspelet så vinner de serien.
Då vet ni.

***

Blomstrand till Köpenhamn alltså.

Blir skitbra. Klubben storsatsar och fortsätter utvecklingen är hon snart en startspelare i landslaget.

Frågan är nu. Vart hamnar Lagerquist?

***

I division två-serien är det ohyggligt spännande i toppen med många lag inblandade.
Ikväll besegrade Malmö HP Ankaret och gick förbi till förstaplatsen (med en match mer spelad). Malmögänget är enormt hemmastarka hemma på Lindängen (bara parkeringsvakterna är hårdare där).

I samma serie tog formstarka Åhus en helt nödvändig seger hemma mot Växjö för att haka på i toppen. Med en halv minut kvar och 25-24 på tavlan fick laget ett direktrött kort och straff emot sig, men Nisse i målet redde ut stormen.

***

I division tre-serien noteras att Eslöv tvålade dit Kävlinge rejält i deras derby (31-23)
Samt att H43 som förväntat brottade ner H65 med 17 bollar.
H43, Lundagård och Farmen har alla troligtvis 20 poäng efter tolv omgångar. Vilket av Lundagängen som går upp kan jag bara gissa. Jag gissar på H43.

***

Under lördagen blir det ett besök i Hörby för att se Lågan (också formstarka) haka på i toppstriden genom att besegra Ystadpågarna. Måns Pedersen har “tvingat” dit mig och lockat med god korv (det funkar alltid).

***

H65 Höör tar emot Boden i SHE under lördagen.
Det tar de med tio bollar. Minst.
Sedan väntar Västerås borta – och ett nytt Europaäventyr. Hemma mot Vardar nästa söndag och sedan bortamatch i Skopje. Den sistnämnda matchen kommer Skånesport att direktsända (!), men mer om det i nästa blogg.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close