skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Anna tillbaka på allvar när H65 gjorde jobbet

Efter en skakig inledning på säsongen börjar H65 Höör att varva upp.
Tack vare en bergsäker seger hemma mot Boden (31-25) är laget ny tabellfyra.
– Vi blir bättre och bättre och blir farliga i ett slutspel, säger Anna Johansson.

Boden, med ny tränare, kämpar för sitt kontrakt i botten och stod upp riktigt bra i matchinledningen.
Så bra att Ola Månsson efter knappt 13 minuter tog en timeout vid ställningen 7-7 och skrek så att damerna på de nedersta raderna i sporthallen rodnade om kinderna. Försvarsspelet var för lamt och djävlar anammat – för mesigt.
Det gav resultat.
När halvleken blåstes av hade H65 ryckt ifrån till en 17-12-ledning, delvis tack vare Jessica Rydes många räddningar och Anna Johansson som dundrade in tre kassar första halvan (fem totalt).

I andra halvlek fortsatte H65 att gasa första kvarten och kom upp i 28-18.
Sedan låste det sig rejält. Gästerna, som gjort de 147 milen söderut, kröp upp till 29-24 – men fick likväl resa hem tomhänta. H65 Höör vann till slut med 31-25.
Marie Wall (fem mål), Cassandra Tollbring (fem mål), Jonna Linnéll (fyra mål) och Emma Lindqvist (fyra mål) spelade som vanligt framträdande roller.
Men det var Anna Johansson som korades till matchens lirare.
Tidigare gick du nästan alltid på genombrott. Nu skjuter du mer från nio meter – fyra av fem mål på det sättet idag?
– Det sitter nog i skallen att jag inte går på genombrott lika ofta. Å andra sidan har jag fått ett bättre skott det senaste året, säger Anna.

Förra säsongen brann inne. Hälsensskadan blev inte tillräckligt läkt förrn i slutspelet.
Det har tagit väldigt lång tid att komma tillbaka i form?
– Ja, längre än vad jag hade hoppats. Man ville ju tro att man själv kunde komma tillbaka snabbare än normalt, att man var undantaget, men så blev det inte. Det har varit jobbigt på det sättet. Först nu är jag där jag vill vara.
Både du och laget verkar ha varvat upp ordentligt?
– Så är det. Vi blir mer samspelta och är säkrare i våra roller. Vi blir bättre och bättre och blir farliga i ett slutspel.

Anna Johansson är uppväxt med, och har spelat i samma ungdomslandslag som, Hanna Blomstrand som i dagarna skrivit på ett proffskontrakt med Köpenhamn.
Hur mycket tänker du på ett liknande äventyr för egen del?
– Det finns i bakhuvudet, absolut. Man vill ju bli så bra som möjligt och då är ju spel utomlands ett spännande alternativ. Men jag har ingen agent eller så som jobbar för mig på det sättet. Jag måste först se till att göra fler bra matcher på den här nivån för att kunna ta nästa steg.

I och med segern avancerade H65 Höör till fjärde plats i tabellen.
H65 ställs redan på tisdag på större prov. Då väntar VästeråsIrsta på bortaplan.
– Vi, Skövde och Västerås står alla på samma poäng i kampen om fjärdeplatsen. Västerås har både oss och Skövde på hemmaplan, så de har en liten fördel på det sättet, säger tränare Ola Månsson.

Hur ser du på dagens match i allmänhet och Anna Johansson i synnerhet?
– Vi spelade bra i 45 minuter innan jag gjorde ett dumdristigt byte och satte in för många nya spelare på banan samtidigt. Då tappade vi rejält i fart och skärpa. Försvarsmässigt gjorde vi det bra långa stunder och anfallsspelet fungerade som det skulle.
– Anna Johansson är en av spelarna i laget med brantast utvecklingskurvor. Hon spelade ju mest försvar tidigare, men nu och framöver kommer hon även att få mycket ansvar i anfallet. De är verkligen kul att hon är tillbaka, säger Månsson.

Christoffer Ekmark

Fotnot:
Bilden är tagen av Martin Trobäck. Fler bilder finns på:

http://www.kantbilder.se/

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2