HandbollNyheter

HK Björnen vann med 59-5 – “Det var i underkant”

HK Björnen slog nytt klubbrekord under fredagskvällen när man besegrade HS Sierra från Ängelholm med 59-5.
– Vi hade gjort över 70 mål om vi ångat på ordentligt, säger mittnian Micke Johansson.

Plan A var att HK Björnen skulle ta emot Sierra klockan 19.30. Gästerna bad om att få skjuta upp matchen till 20.00.
– Tio över åtta lunkade det in tre motståndare på planen. Så vi frågade om de inte var fler. Men jodå, de var på väg och skulle vara på plats inom tio minuter. 20.45 började matchen inför de 230 i publiken, säger Johansson.

Sierras svårigheter att få ihop lag grundade sig på interna stridigheter.
– Tydligen hade deras tränare fått sparken samma dag. Så nu ställde sig deras ordförande i mål och bland utespelarna var det nog bara en som “kunde” spela handboll. Övriga var hockeyspelare eller fotbollsspelare…
Ändå släppte ni in fem mål!?
– Ja, det är för dåligt. Men de sprang på allt. ALLT! Direkt när vi gjort mål var det bara att löpa hem för fullt. De kunde inte kasta. De kunde inte fånga. Men de kunde springa.

Tabelljubmbon Sierra fick det tufft. Med fem utespelare som knappt kunde handboll och den 52-årige ordföranden Peter Zackrisson i mål.
– Efter 29-2 i första halvlek slog vi av på takten. Istället för att trycka så ställde vi upp och använde tiden till att träna utgrupperat anfallsspel. När deras målvakt lyckades rädda en boll ställde sig VÅR publik upp och jublade. Det var till och med så att vi frågade om någon i publiken ville dra på sig en blå tröja och spela, så det kunde bli spel sex-mot-sex, säger 13-målsskytten Johansson.

– Tydligen uppskattades det inte att spela handboll en fredagskväll. De undrade varför vi inte spelade på söndagsförmiddagar istället. Men så funkar det inte i Sjöbo…
– När vi mötte dem borta i höstas vann vi “bara” med 26-37 och vi ska dit en vända igen är det tänkt.

Nästa fredag är det matchdags igen.
– Då är det derby när vi tar emot HK Ysta Kamraterna. Då blir det nog mer match utav det.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close