skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

MFF har passerat 10 000

Årskortsförsäljningen i MFF fortsätter att ligga på rekordhöga nivåer.

På fredagen passerades gränsen 10 000 och det är över 1 500 fler än vid motsvarande tidpunkt förra säsongen.

Då blev slutsiffran 11 905 vilket var nytt rekord. Allt talar för att den noteringen slås i år.

Att det gått extra snabbt uppåt i barometern, som löpande uppdateras på hemsidan, de senaste dagarna beror på att MFF har påbörjat arbetet med att omvandla företagsreservationer till klara bokningar.

Det jobbet är långt ifrån avslutat.

– Jag kan inte ge någon siffra, men det kommer att ticka in rätt många de närmaste dagarna också, säger Fredrik Stjernström på MFF:s kommunikationsavdelning.

Just nu är 10 048 årskort sålda och flera sektioner är helt slut. Inget är kvar på sektion 27, Norra Blå, 29 och 30 (Roys) samt 7 och 8 (Bobs).

Dessutom är de ordinarie årskorten på ståplats helt slutsålda. Efter det släppte MFF ytterligare ett antal Ståplats Allsvenskan-kort. Av dem återstår endast cirka 40.

Hur mycket intresset ökat belyses ganska väl av hur snabbt de ordinarie årskorten på ståplats gått åt. Till 2015 såldes de slut i februari, till 2016 i januari och till 2017 redan i slutet av november.

I en tidigare Skånesportintervju med MFF:s vd Niclas Carlnén sa han så här om var taket på hur många årskort klubben kan sälja ligger:

– Jag tror att det max går att sälja 14 500, inklusive företagens platser.

– Att det inte blir fler än så beror på bortfallet vid Europamatcherna, inte minst i Champions League. För att komma fram till siffran 14 500 räknar jag bakifrån på vilka platser som inte kan bli tillgängliga som årskort. Först är det de 10 procenten till bortalagets åskådare, sedan handlar det bland annat om biljetterna UEFA kräver att få disponera till deras gäster samt de utökade utrymmena som de stora tv-produktionerna och övrig media tar upp.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close