skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Olycksminuter för MFF

MFF dominerade i 90 minuter och efter pausen radade laget upp chanserna. Ändå blev det förlust med 0-1 mot FC Helsingör i årets första träningsmatch.

– Tajmingen i avsluten satt där inte, men det är ganska naturligt eftersom vi än så länge jobbat rätt lite med det. Bollen ville inte in och Helsingör var duktiga på att blocka och kämpa. Men det är inga ursäkter, bara möjligtvis förklaringar. Jag trodde att vi skulle vinna matchen och göra ett par mål, sa MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Olycksminuterna i förlusten var 79 och 80. Först kunde Ricki Olsen göra 1-0 till det danska andradivisionslaget när Felipe Carvalho gick bort sig och målvakten Fredrik Andersson och Pa Konate också kom fel. Alldeles efter blev U19-spelaren Pavle Vagic, född 2000, fälld innanför straffområdet och straffen var solklar. Erdal Rakip tog den och sköt i stolpen.

I MFF-elvan som spelade före pausen fanns flera straffskyttskandidater, som då var utbytta. Magnus Pehrsson ville dock inte gå in på vem som är första straffskytt i MFF.

– Olof Persson har hand om de fasta situationerna.

– Men jag ser gärna att mina lag har en klart uttalad första straffskytt. Sedan får vi se vem det blir.

Förutom straffen hade MFF åtskilliga andra klara chanser. I den sista minuten var det nästan löjligt att bollen inte gick in när Helsingör räddade på mållinjen, blockade och höll emot i en 20-sekunders-sekvens med fyra klara chanser. Och vid ställningen 0-0 prickade Pawel Cibicki ribban med en frispark.

MFF startade med följande elva:

Fredrik Andersson – Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Behrang Safari – Tobias Sana, Oscar Lewicki, Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget – Markus Rosenberg, Pawel Cibicki.

Redan under den första halvleken blev det några positionsbyten och i pausen byttes – helt enligt planen – alla utom Andersson, Brorsson, Lewicki och Cibicki ut.

Då blev det följande elva i starten av den andra halvleken:

Fredrik Andersson – Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Felipe Carvalho, Pa Konate – Mattias Svanberg, Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Yoshimar Yotun – Teddy Bergqvist, Pawel Cibicki.

I den 66 minuten byttes även Pawel Cibicki ut. Då kom Pavle Vagic in.

– Det var enligt planen. Jag skulle spela 60-65 minuter, berättade Pawel Cibicki och tyckte det var synd att frisparken inte satt under ribban.

– Den kändes bra.

– Tråkigt att vi förlorade. MFF är ett lag som är vant att vinna och ska göra det. Men det var kul att vara tillbaka. Det är här jag hör hemma.

170128 Malmš FFs Teddy Bergqvist och Pave Vagic deppar efter 0-1 under trŠningsmatchen i fotboll mellan Malmš FF och Helsing¿r den 28 januari 2017 i Malmš. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166
Teddy Bergqvist och Pavle Vagic deppar efter 0-1, men den unga elvan efter pausen skapade mer än den mer rutinerade före. Foto: Bildbyrån

Nyförvärvet Lasse Nielsen spelade klart godkänt i sin debut och gillade att det satt över 3 000 (3 084) åskådare på läktaren.

– Det är häftigt och ger en helt annan glöd i en träningsmatch. Men Helsingör blev nog också lyfta av inramningen. De är vara vid ett par 100, kanske 500.

– Samarbetet med Franz Brorsson tyckte jag gick bra med tanke på att vi bara tränat en gång tillsammans. Vi har pratat lite om hur vad den ene och den andre ska göra och Franz är en duktig spelare, berömde Lasse Nielsen.

MFF-truppen får nu ledigt på söndagen och vid lunchtid på måndagen åker laget till Salou i Spanien för årets första träningsläger.

Ole Törner

170128 Malmš FFs Oscar Lewicki mot Helsing¿rs Jonathan LŒLŒ Nielsen under trŠningsmatchen i fotboll mellan Malmš FF och Helsing¿r den 28 januari 2017 i Malmš. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166
Oscar Lewicki var en av de bästa spelarna i MFF och en av få som var med i 90 minuter. Foto: Christian …Örnberg/Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close