IK PanternIshockeyNyheter

Perfekt drama för Pantern

När Axel Wemmenborn tryckte in 3-2 för Pantern mot MODO tre minuter in på sistaperioden och det blev matchens sista mål var det ett perfekt upplägg för Kirsebergslaget.

7 463 åskådare var på plats i Malmö Arena.

Den massiva majoriteten av dem såg nog Pantern för första gången.

Då blev det ett lysande dramaturgiskt upplägg att IKP tidigt kom under med 0-2, totaldominerade resten av matchen chans- och spelmässigt och till slut lyckades vända till seger. Många var nyfikna på Pantern, tog chansen med gratis entré och gick nog hem nöjda.

– Kul, och det måste ha varit mitt häftigaste mål, i alla fall hittills, konstaterade Axel Wemmenborn.

170129 Panterns Alex Wemmenborn jublar efter 3-2 under en ishockeymatch i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och Modo den 29 januari 2017 i Malmš. Foto: Anders Bjurš / BILDBYRN / Cop 145
Axel Wemmenborn efter det avgörande målet. Foto: Bildbyrån

Han var också tydlig med att det inte precis var det vackraste målet.

– Ett viljemål. Egentligen hade vi kanske tio klarare målchanser. Men det var skönt att få in pucken och vinna. Vi förtjänade det, spelade bäst och skapade mest.

Till dramatiken hörde även att succé-målvakten Tex Williamsson fortfarande var sjuk. Pantern valde därför att kasta in Malmö Redhawks J20-målvakt Tim Hultstrand, född 1998, i kassen.

Han fick värsta tänkbara start med 0-1 efter 5.30 och 0-2 efter 6.40. Trots att IK Pantern inledde bra!

– Jag skulle tagit 1-0-målet, det andra är inget att säga om, betygsatte den Trelleborg Vikings-fostrade 18-åringen.

Sedan höll han nollan i nästan 54 minuter, spelade stabilt och tog bland annat en straff sju sekunder före den andra periodpausen. Då hade Martin Janohls precis gjort 2-2.

– Givetvis var det roligare att gå in i omklädningsrummet med 2-2 än det hade varit med 2-3 alldeles efter vi fått kontakt.

Var det en bra räddning, en dålig straff eller en kombination?

– Alla straffar som inte blir mål är väl dåliga? Men jag brukar försöka att inte göra det första draget.

I båset stod Panterns andremålvakt Oscar Malm.

Tränaren Håkan Åhlund fick dock bra utdelning på modet att välja Hultstrand.

– Jag tänkte att med massor av folk på läktaren och en stor match skulle det vara inspirerande för Tim att få stå och det visade han ju. Han har en bra framtid, berömde Panterntränaren.

– Och Oscar hade ju stått de senaste matcherna.

Han tyckte inte det var överraskande att vändningen till slut kom.

– Jag tyckte att vi var bra redan från start och sedan fortsatte vi att spela inspirerat. Vi satte tryck mot MODO:s backar, precis som vi tänt oss.

Panterns sportchef Joakim Tillgren, som bara för ett par dagar sedan förlängde sitt kontrakt med ytterligare tre år, gick omkring i korridoren och mös.

– MODOS förstafemma kostar mer än hela mitt lag!

– Men vi gör det bra och även när vi möttes däruppe kom vi igen. Då var vi under med 0-3 och gjorde två mål. Tyvärr lyckades vi inte nå ända fram då. Det gjorde vi nu, påpekade han.

Och IK Pantern kunde knappast valt ett bättre tillfälle.

I nästa match blir det dock Kirsebergs ishall istället för den vanliga hemmaarenan Malmö Isstadion. Malmö Open pågår då för fullt och Isstadion är upptagen av kälkhockey!

Ole Törner

170129 Panterns supporters jublar efter en ishockeymatch i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och Modo den 29 januari 2017 i Malmš. Foto: Anders Bjurš / BILDBYRN / Cop 145
7 463 var långt, långt, långt över det gamla publikrekordet för Pantern på 2 455. Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close