skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Sista bitarna på plats i Kristianstad FC

När Kristianstad FC skulle hitta en ny mittback till truppen lyssnade klubben på målvakten Sixten Mohlin. Han talade varmt om Oliver Ekroth och nu är han på plats med ett nyskrivet tvåårskontrakt.

_ Vi har haft ögonen på honom sedan i höstas och tog kontakt för ett tag sedan. Men då var han i Thailand så vi bestämde oss för att vänta till dess han kommit hem, berättar Kristianstad FC-sportchefen Anders Swahn.

Hem är i det här fallet Västerås och det är där Sixten Mohlin kommer in i bilden.

_ De spelade ju ihop i Västerås SK och Sixten sa direkt att Oliver är exakt den typen av mittback som vi letade efter.

Vilken typ är det?

_ En ledare som går in och styr i backlinjen. Han har många bra egenskaper och hyfsat med erfarenhet också.

25-årige Oliver Ekroth har de två senaste säsongerna spelat totalt 47 matcher i division 1 norra.

Nu blir det division 1 södra och en flytt till Kristianstad. Än så länge bor han på hotell, men Kristianstad FC håller på att fixa både jobb och bostad till honom.

Övergången föregicks av en provträning som Oliver Ekroth klarade av för ett par veckor sedan. Anders Swahn tonar dock ner själva testmomentet.

_ Egentligen visste vi redan vad vi hade, vi har ju sett honom spela, hade god koll och bra rekommendationer från Sixten Mohlin. Det var mest ett sätt att se att han passade in i laget även utanför planen.

Samtidigt som det blev känt att Oliver Ekroth skrivit på berättade Kristianstad FC även att klubben förlängt kontraktet med ytterbacken Fredrik Widlund. I det fallet handlar det om ett ettårsavtal.

Därmed är truppen spikad. Eller så fastställd som den kan bli.

_ Om inget oplanerat händer är vi färdiga och nöjda. Men i modern fotboll är det svårt att säga så utan att gardera sig. Det kan dyka upp skador eller ett tillfälle som är för bra för att missa, säger Anders Swahn.

Och det är en trupp som kan göra Kristianstad FC till ett topplag, som ni har målsättningen att bli?

_ Det tycker jag. Ambitionen är att slåss i toppen.

_ Men det blir tufft. Landskrona BoIS satsar stort och tungt, Utsikten har värvat bra, Ljungskile vet man inte riktigt var man har och Mjällby AIF kan sticka upp. Sedan är det alltid något lag ingen tippar på förhand som överraskar stort. Det var väl bara en enda som på upptaktsträffen ifjor trodde på Norrby IF…?

Var det du?

_ Nej.

Tidigare har KFC gjort klart med anfallaren Emil Åberg från Eskilsminne IF, ytterbacken/mittbacken Truls Verngren från Malmö FF U19, mittfältaren Albert Ejupi från Mjällby AIF, rutinerade mittfältaren Antonio Rojas från Halmstads BK och yttermittfältaren/anfallaren Robin Clason från Kalmar FF.

Dessutom blev det i ett tidigt skede klart att Kristianstad FC kunde fortsätta att låna Sixten Mohlin från Malmö FF.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close