HandbollHandbollsbloggenNyheter

Skånedödaren, H65-krossen och sjumannaträningen

Det lättaste jobbet som finns just nu är att sparka på IFK Kristianstad när de ligger ner. Att sparka upp öppna dörrar.
Jag ska inte överanalysera det är lilla snedsteget av mästarna utan konstaterar snarare att om man inte gör sin läxa i den här serien – då får man inga poäng.
Aranäs tog emot IFK Kristianstad i första omgången förresten. Då var det helt jämnt i 45 minuter, innan IFK kunde glida undan till 22-26.
Aranäs i sin lilla gympahall är giftiga.
Förutom praktskrällen 35-29 mot IFK så har man även:
24-24 mot HK Malmö
31-29 mot LUGI
35-31 mot IFK Ystad
Det är bara Ystads IF av de skånska lagen som vunnit där.

Således ser det bra ut för Ystad nästa säsong.
Det är ju som bekant Jerry Hallbäck som ska träna YIF 17/18, med ett knippe gamla Aranässpelare (och kanske ytterligare någon) i fickan.

***

Samtidigt som IFK hade en tung hemresa under kvällen så har H65 Höör en mer behaglig, om än längre sådan.
Massakern i Västerås slutade vid 18-30.
Det stod 1-7 efter tio minuter och all spänning var borta.
Västerås, som den här säsongen hemmaslagit Sävehof, fick enormt med stryk av H65:s mer och mer samspelta försvar och att se hur gymnasieeleven Emma Lindqvist utvecklats under sin första säsong i högsta serien är imponerande.
Jag trodde aldrig att hon var så här bra och kisade misstänksamt mot Lasse Eklöv, assisterande tränare i H65, när han malligt förklarade att de värvat en “grym tjej från OV”.
Men så är jag ju ingen handbollsexpert. Bara handbollsbloggare. Blanda för allt i världen inte ihop de sakerna….

På tal om Västerås-H65 så kan det bli just de lagen som möts i en kvartsfinal. Och vi minns hur det gick i kvarten för två år sedan – H65 raserade ihop totalt och slogs ut.
Som jag läser tabellens fortsättning så är det överhängande risk/chans/möjlighet att det blir LUGI-H65 i en semifinal till våren.
DE publikfesterna är någonting alldeles extra – det såg vi i kvartsfinalserien mellan lagen för ett år sedan.

LUGI spelar förresten en toppmatch på lördag som i praktiken kan säkra en topp två-placering, borta mot Skuru.

***

I IFK Ystad gör 35-årige Torbjörn Jakobsson comeback.
Han har gjort en match den här säsongen, 23-30-förlusten hemma mot Karlskrona den 16 oktober. Efter det har han mest knegat på som polis – vilket rimligtvis lär ha hållit honom i bra form med tanke på förmoda arbetsbelastning.
Främst är det en backup till 21-årige Sebastian Glemhorn som faktiskt har visat i vissa matcher att han är såpass bra att han kan vara den spelaren som avgör matcher.
Samtidigt har tränare Kenneth Andersson andra grejer att jobba med. På den näst senaste träningen var de sju utespelare… Ikväll förhoppning ytterligare någon.

Nåväl. De behöver inte känna någon press på sig inför fredagens derby – som blir helt fullsatt med för första gången fyra läktare.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close