Nyheter

Undervattensrugby på skoltid gav landslagsämnen

För att locka ungdomar in i föreningar är samarbeten med skolor en av de effektivaste inkörsportarna.
Undervattensrugbyklubben Triton har hittat en väg att vandra tillsammans med högstadieeleverna på Söderkullaskolan – och redan efter första dagen spås det ha hittats landslagsspelare.

SDK Malmö Triton med Milosz Nilsson och Christopher “Cuba” Suarez i spetsen har under en lång tid satsat på att bygga ut Juniorverksamheten i Malmö vilket har genererat ett par nya spelare.
Numera finns undervattensrugby som “Elevens val” på Söderkullaskolan – något som gör att Triton hoppas ska bidra till fler undervattenrugbyspelare.
– Många var dem som ville vara på badet idag, 18 stycken närmre bestämt, och lära sig fridykning och den underliga sporten Undervattensrugby, säger Svensson.

Samarbetet med skolan ska upprepas under vårterminen, 8/3, 7/4 och 1/6 firma Nilsson/Suarez uppskattar att mellan 70-80 procent var sugna på att komma tillbaka.
– Det var även ett par stycken som ansluter till träningen på söndagar mellan 15-17 då våra framtidshopp tränar. Vi hoppas självklart att detta ska bära frukt och är övertygade om att vi under det närmsta året se ett flertal framtida landslagsspelare som börjar sin bana här och nu.

Kunskapen var varierande bland de unga som kom och testade bassängsporterna, vissa hade inte simmat med fenor tidigare medan vissa dök som delfiner.
– Vid dagens slut kunde de flesta komma ner till botten på 4,5 meters djup och gav sig även på att spela undervattensrugby på botten.
Nya potentiella medlemmar i föreningen alltså. Men klubbledarna såg även annan nytta med samarbetet med Söderkullaskolan.
– Det handlar inte bara om undervattensrugby – utan om vattenvana hos vår ungdomar. Vi är glad och stolta att Triton kan bidra, avslutar Milosz Nilsson.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close