FotbollNyheter

De tar över tränarrollen i skuldfritt Ängelholm

Under onsdagen presenterades den nya tränarduon i Ängelholms FF.
Karl-Gunnar Björklund och Peter Bjurnewall kommer att leda vägen för division ett-klubben.
– Detta är det mest spännande uppdrag jag tagit, säger Björklund.

Karl-Gunnar Björklund blir ny huvudtränare i ÄFF. Kalle har ett långt förflutet i fotbollsvärlden. Som spelare vann han bland annat tre SM-Guld under Östers IF stora period i slutet på 70-talet och 80-talet. Förutom Östers IF har han även spelat för IFK Värnamo.

Som tränare har han varit verksam i många klubbar. Huvudtränare för SK Brann, Kalmar FF, Örgryte IS, Larvik, Östersunds FK, och IFK Östersund. Assisterande tränare för Molde FK, Landskrona BoIS och moderklubben Östers IF under två perioder samt sportchef för IFK Värnamo. Dessutom var Kalle verksam i ÄFFs tipselit för 5 år sen.
– Jag har 12 allsvenska säsonger och tre guld bakom mig, men det var länge sedan och fotbollen har utvecklats.

Trots sin stora rutin och  den skakiga situationen i ÄFF – som satsar på sina egna juniorer för att ens få ihop lag – så tar Kalle till stora ord.
– Detta är det mest spännande uppdrag jag tagit. Det kommer bli tufft och jobbigt, men på sikt ska vi skapa en elitkultur och etablera den.Vi ska skapa vårat eget spel och statusen på varumärket ÄFF. Vi ska jobba stenhårt varenda idag.
Parollen?
– Ödmjukt kaxiga.

Peter Bjurenwall blir hans assisterande tränare. Peter Bjurenwall har varit tränare i lite mindre klubbar, däribland Bjuvstorp, Ödåkra IF och Klippans FF. Peter tog över som assisterande tränare redan för två veckor sen, som en temporär lösning tillsammans med Jakob Augustsson, tills dess att en ny tränare hittas. Peter Bjurenwall fortsätter dock som assisterande tränare för A-laget och har därmed bestämts sig att lämna uppdraget som assisterande tränare åt Markus Tilly i U19-laget.
– Jag har inte haft tid till annat än amatörfotboll tidigare. Det ska bli jättekul, en jätteutmaning.
– Lag är viktigt för mig. Det har jag lärt mig inom småklubbsfotbollen – det är saker man kan ta med sig in i elitfotbollen.

Under onsdagen meddelade samtidigt ÄFF att de är skuldfria.
I en officiell skrivelse berättar de följande:
“Ett hårt arbete från styrelsen dag ut och dag in samt stor hjälp från privatpersoner och finansiärer, som vi riktar ett stort tack till, så är vi i dagens datum skuldfria och ligger på 0. Hårda arbetet kommer att fortsätta och styrelsen meddelar att vi är långt ifrån klara, men en mycket stabil grund har byggts upp. Kostnaderna för föreningen har sjunkit.”

Mats Nilsson hjälpte till med att samla sponsorer via nätverk. Fyra sponsorer som gick in med pengar för att röja undan konkurshotet var Backahill, Ataneum, Sparbanksstiftelsen Gripen och Falvir. Mats Nilsson ville rädda ungdomsorganisationen och de 600 ungdomarna som tillhör detta. Dessutom fick vi en check på 500 000 kronor till ungdomsverksamheten. Stort tack!

Niklas Blonér är VD för Väla Centrum och fotbollsförälder, som engagerade sig i föreningen och en kommunikation med kommunen när konkurshot härjade. Han låg även bakom beskedet att vi skulle samlas för en marsch från Stortorget till Stadshuset, som senare blåstes av för att han enades med kommunen om att starta en dialog. Niklas Blonér har engagerat sig i ÄFF, som vi är väldigt tacksamma för!”

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close