skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Lång nyttig MFF-träning

Träningspass två för MFF i Salou blev lika långt och intensivt som det första.

– Vi jobbar på och utnyttjar tiden. Planerna är verkligen bra och vi kan träna precis som vi vill och planerat, konstaterade tränaren Magnus Pehrsson efter passet.

Magnus Wolff Eikrem var glödhet och tryckte bland annat dit en klockren volley i krysset och ytterligare ett skott i klykan i tvåmålsspelet. Jo Inge Berget var nästan lika vass och svårstoppad.

– Två heta norrmän och Magnus gjorde ju ett par fina mål, berömde Pehrsson.

En detalj som MFF hittills inte övat under försäsongen är de fasta situationerna. Magnus Pehrsson berättade att det är ett medvetet val.

– Fasta situationer är viktiga, en av de mest väsentliga sakerna överhuvudtaget. Men det stämmer att vi bestämt oss för att vänta med det.

– Vi kommer nog att göra det lite på fredag inför matchen mot Östersund. Annars finns det så mycket annat vi lyft fram nu i början och jag tror att spelarna också tycker att det är bra att vänta ett tag. Vi har ju en väldigt lång försäsong och har därför gott om tid.

Markus Rosenberg tog det lugnare utanför planen efter skadan han drabbades av på tisdagens träningspass. Direkt efter den nästan två timmar långa kollektiva träningen åkte han dessutom till hotellet för att isa ner knäet.

Det ser dock inte ut att vara någon större fara. Knäskålen har flyttat sig något i sidled och han har fått ett blåmärke på benet. Allt kan bli okej på bara ett par dagar, men det kan också ta en vecka. Därför är det inte säkert att han spelar på lördag. MFF kommer inte att chansa med lagets viktigaste spelare.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close