FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

När Balja sjöng för Pelle Olsson

AFC Eskilstuna är också på läger i Salou. Den allsvenska nykomlingen bor i samma semesteranläggning som MFF och tränade idag på planen bredvid MFF.

AFC var på väg att värva den förre MFF-målvakten Dejan Garaca, men det ser ut som om den övergången inte blir av. I tränarstaben finns det dock rejäl MFF-anknytning. Ny huvudtränare är ju Pelle Olsson, spelare i MFF 1984-85, och assisterande tränare är Anders Johansson, som 2003-2007 var tränare först i MFF dam och sedan assisterande tränare i MFF herr.

I väntan på en webb-tv-inspelning på anläggningen med U19-spelarna Mathias Nilsson, Samuel Adrian och Pavle Vagic pratade jag med Anders Johansson lite om gamla tider i MFF.

Då kom Pelle Olsson, hälsade och påpekade att han minsann också varit i MFF.

Fler än 17 matcher blev det dock inte.

Vilket inte var så konstigt eftersom han behövde konkurrera ut bland andra Masse Magnusson och Lasse Larsson.

Att komma från Skutskär och Gävle till Malmö var heller inte det lättaste i mitten av 80-talet.

– På den tiden var det bara tre av alla de över 20 spelarna i truppen som inte kom från Skåne, påpekade Pelle, och berättade att han snabbt fick en egen sång i omklädningsrummet.

– Varje gång jag klev in där sjöng Mats ”Balja” Arvidsson ”Jag är lapp och har mina renar” för mig. Man pratade inte om arbetsplatsmobbning på den tiden, men nu hade man kanske gjort det, konstaterade han med ett stort leende.

Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Skånesports MFF-expert Ole Törner.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close