skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Blomqvist tvingas ge upp karriären – blir tränare

Ryggproblemen tvingar Anton Blomqvist att slutligen ge upp sin spelarkarriär.
I år har han hjälpt till i IK Panterns bås – nästa säsong tar han över Redhawks juniorer.

Malmö Redhawks säkrar en viktig pusselbit till kommande säsong i form av Anton Blomqvist, som kliver in som huvudtränare för klubbens J18-lag. Blomqvist har en gedigen spelarkarriär bakom sig, med bl a fyra säsonger i Redhawks A-lag. En skada gör nu att han tvingas lägga skridskorna på hyllan och istället sadlar om och blir tränare.
– Det är väldigt tråkigt att Anton inte kan fortsätta sin spelarkarriär, men vi ser honom som en bra ledare över tid och ser fram emot att få in honom i det framgångsrika team som vi har, med Tomas Kollar och Viktor Stråhle. Tillsammans ska vi bli ännu bättre och nå nästa nivå, för att kunna bli ett topplag i Sverige, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Blomqvist, som gjort 155 A-lagsmatcher för Redhawks, kommer att påbörja sin tjänst efter att den innevarande säsongen avslutats.
– Det ska bli väldigt kul att börja jobba för en klubb som jag alltid har brunnit väldigt mycket för. Att få chansen att ingå i ett redan väl sammansvetsat gäng, som gjort väldigt många bra saker, är något jag ser fram emot. Jag ska försöka bidraga med det som jag kan, komma in med lite nya idéer och med mycket energi. Här finns alla möjligheter att bygga Sveriges bästa hockeygymnasium och det är också vår målsättning. Vi har väldigt fina möjligheter som SHL-klubb och med en HockeyAllsvensk samarbetsklubb i samma stad i form av Pantern, säger Anton Blomqvist själv.

Under den här säsongen har Blomqvist fått möjligheten att testa på coachrollen i Pantern, då hans skada hållit honom borta från spel under så gott som hela hösten och vintern.

– Det har varit väldigt lärorikt för mig, att få vara med i båset i HockeyAllsvenskan. Jag har fått chansen att coacha backarna i några matcher och det har varit en stor erfarenhet för mig.Jag har lärt mig otroligt mycket av att vara med på bänken, säger han.

Kontraktet är skrivet över de två kommande säsongerna.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close