skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Inget spel för Rosenberg på lördag

Markus Rosenberg blir bättre och bättre i sitt knä, men kör fortfarande rehabövningar utanför den ordinarie träningen.

Något spel på lördag mot Östersunds FK blir det heller inte.

Trots att läkaren Pär Herbertsson inte utesluter att det skulle vara fullt möjligt.

– Markus svarar bra på behandlingen och det blir bättre för varje dag. Eventuellt kan han vara mogen för träning imorgon fredag och lite spel på lördag om allt fortsätter att gå bra, säger MFF-läkaren.

Men tränaren Magnus Pehrsson tänker inte chansa.

– Det är jättepositivt om han tränar imorgon. Men han kommer inte att spela. i så fall får vi satsa på onsdagsmatchen istället.

Precis som i årets första match, hemma mot Helsingör, kommer det att bli många byten.

– Vi byter även den här gången många spelare redan i pausen. Sedan återstår det ju en del timmar och ett pass till matchen, men som planen ser ut nu blir det fyra som spelar 60 till 90 minuter.

Onsdagens och torsdagens träningar i Salou har varit långa, tempofyllda och nyttiga.

– Igår jobbade vi på en mindre yta med principer, fast med få spelare inblandade. Idag  försökte vi göra samma sak, fast med det dubbla antalet för att se om vi kunde få över allt till när elva man är inblandade. vilket ju är det svåra i fotboll. Men jag tyckte att de gjorde det jättebra. Idag igen.

– Vi tog stora kliv de här två träningarna, de största sedan jag kom till klubben. Det vi har pratat om har gått från förståelse till handling. Sedan är det fortfarande en lång bit kvar. Allt är inte perfekt. Men det är väldigt skönt att se framstegen och det tycker jag är feedbacken vi får från spelarna också. Att det börjar bli mer automatiserat och då går det det snabbare också, sammanfattar Magnus Pehrsson.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close