Nyheter

Personlige Persson: “Kul hockeyvår i fotbollsstaden”

Redhawks har återfunnit effektiviteten!
0-4 mot Skellefteå AIK på bortaplan är inget annat än imponerande. Framför allt sättet man genomför matchen på. Alltid ett skär framåt istället för att ängsligt ta ett bakåt för att bevaka sin ledning. Som man dessutom fick ihop helt rättvist.

Visst, Skellefteå hade ett par långa, tunga byten i första perioden, där Redhawks hade kunnat hamna i underläge, men laget har en enorm trygghet i SHLs just nu klart bästa målvakt. Det som defensiven släpper igenom tar Oscar Alsenfelt just nu. Han har en enorm förmåga att med lugna, stående rörelser vara oerhört svårforcerad. Och just i dom mindre flaxiga rörelserna tycker jag att den största skillnaden finns mellan Malmös målvakter i år. Närmaste jämförelsen tycker jag finns i Tex Williamsson i Pantern.

170203 Malmš Redhawks mŒlvakt Oscar Alsenfelt och assisterande trŠnare Jesper Mattsson under ishockeymatchen i SHL mellan SkellefteŒ och Malmš Redhawks den 3 februari 2017 i SkellefteŒ. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRN / Cop 117
Oscar

Ytterligare en parallell med Pantern, är att idag tycker jag Redhawks lyckas med, framför allt i dom två senaste perioderna, att undvika att hamna under press i egen zon. Det tycker jag är en av nycklarna till Panterns framgång i Allsvenskan i år, och något som Redhawks haft betydligt svårare för. Man vill ha mycket puck, och då blir det gärna lite omständigt i egen zon emellanåt, vilket skapar tid för andra lag att skölja över backarna i egen zon. Lite för ofta enligt mig.

Men visst, när effektiviteten framåt är som den varit de senaste matcherna är det inget större problem, framför allt inte när man har Sveriges just nu bästa målvakt längst bak.
Jag tycker dessutom att det äntligen börjat ljusna ordentligt för Rhett Rakhshani. Inte bara för att han börjat producera poäng, utan för att rappheten i skridskoåkningen börjar synas och hans blick för att sätta sina kedjekamrater i skarpa lägen med vassa passningar börjat visa sig betydligt oftare i bytena han är på isen.
Dessutom känns gruppen homogen, kedjorna välbalanserade och varje femma verkar funnit balans i sitt arbete som måste göras för kollektiv framgång. Orkar man med att hålla denna form, och kanske till och med vässa den, kan det bli en ganska kul vår i fotbollsstaden – med ishockeyn!

Första utmaningen väntar imorgon i detta viktiga Back to Back möte. Vinst hemma imorgon i Malmö Arena så skapar Redhawks en bra position att kunna ta sig till direkt kvartsfinal.
Första utmaningen blir troligen att komma ur helskinnade från det delade planet efter matchen ikväll. Jo du läste rätt. Smart drag att dela plan mellan Skellefteå och Malmö – ekonomiskt i alla fall… kanske!

Robert Persson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close