FotbollMalmö FFNyheter

Personlige Persson: “Två lösa ändar i MFF”

Två lösa ändar!
Januarifönstret har dragit igen, enligt mig med ett par års perspektiv ett fönster som det knappt dragit genom, men som smällde igen med en sista vindpust – eller rättare sagt när Kari smällde igen det och drog till Cypern. Det blåser troligtvis lite varmare vindar där för hans del, och det är nog bra för hans lite ålderstigna löpsteg. Inga bristningar i baksidan där om han behöver sträcka ut i runt 28 graders värme.
Nu har man några månader på sig att sätta spelet och få truppen att visa att den inte har några brister, utan är en hållbar trupp över säsongen.

När jag blickar ut över det himmelsblå gänget tycker jag att det finns två lösa ändar, en längst bak, och en längst fram. Däremellan känns det betydligt mer välbesatt och uppstöttat.
Vi börjar längst bak, där jag menar att Fredrik Andersson visat att det görs lite för enkla misstag, i Allsvenskan, håller med andra ord inte som nummer ett och framför allt inte i ett europaspel… ÄN. Han har storleken, och talangen, nu måste han hitta stabiliteten och pondusen för att bli en målvakt som vill ha förstaplatsen.

Johan Wiland, utsedd till allsvenskans bästa målvakt 2016. Skadad, och enligt mig lite ”darrig” i dom stora matcherna. Fantastiska räddningar på linjen men dominerar inte sitt straffområde och handen på hjärtat, spelet med fötterna finns det ett stort frågetecken kring enligt mig, även om det blivit bättre. Och kan Johan göra ett lika bra 2017, eller helst snäppet bättre än 2016 som 36-åring? Här finns det utvecklingspotential för laget med en starkare målvakt enligt mig!

Den andra lösa änden befinner sig såklart i anfallet.
Mackan behöver vi inte skriva mer än en rad om, eller rättare sagt att han skall spela så mycket han kan och vill efter sin fysiska status!
Men sidan om Mackan ser återvändande Cibicki väldigt spännande ut, men är det verkligen spelaren som redan i år skall vara killen sidan om Marcus som tar oss ut i Europa…?
Nej, troligen inte i år, men däremot kommer han att kunna bli ett kul utropstecken i Allsvenskan.

Malmö behöver lätta på plånboken och plocka hem Ola Toivonen!
Läget är rätt för honom att återvända, han e fortfarande riktigt bra, och har storleken och elakheten att kunna avlasta Marcus. Och i allsvenskan borde Malmö kunna spela med tre på topp i dom flesta matcherna. Kittlande tanke eller hur.. Toivonen-Mackan-Cibicki, skulle sysselsätta dom flesta försvaren. Och med Berget, AC och Eikrem bakom får man slita ganska hårt för att hålla bollen från nätet i motståndarlagen.

081109 Fotboll, Allsvenskan, Malmš FF: Daniel Andersson och Ola Toivonen, glada, glŠdje. efter 6-0. © BildbyrŒn - 75631
Daniel Andersson och Ola Toivonen, 2008.

Har dom dessutom en backlinje med Behrang – Brorsson – Nielsen – Tinnerholm bakom sig skall Malmö vara det lag som släpper in minst mål 2017. Har jag glömt den centrala defensiven tycker ni.. glöm det, Berget och AC gör det jobbet!
Låter man brorson spela med Behrang på ena sidan och Nielsen med sin erfarenhet, kommer han att kunna bli nästa himmelsblå storback. Så spela dom två centralt hela tiden, låt dom växa samman till 100%, så kan vi ha ett backpar för Europa med snabbhet och tillräcklig fysik att stå emot eventuella anstormningar.
Kan man knyta dom två lösa ändarna så är stjärna nummer två på tröjan klar till hösten.

/Robert Persson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close