FotbollMalmö FFNyheter

Magnus Pehrsson hittade glädjeämnen

MFF-tränaren Magnus Pehrsson hittade trots förlusten flera glädjeämnen med matchen mot Östersunds FK.

_ En stor del av matchen är jag nöjd med rent prestationsmässigt.

_ Jag tyckte att vi var riktigt bra efter först 15 när vi sorterat ut deras spelare och fått vår höga press att bita. Sedan var vi det bästa laget och dominanta till ungefär den 65 minuten då vi började byta som vi bestämt på förhand. Det blev ryckigare mot slutet.

Att prioritera bytena framför resultatet tyckte han var naturligt.

_ Vi är inne i en fas där alla ska få chansen, hitta sina roller och förstå hur vi ska spela. Dessutom ska vi så här i inledningen begränsa skaderisken.

_ Men jag tyckte ändå att det var ett steg framåt från Helsingör. Vi skapade de chanserna vi behövde för att vinna.

När MFF spelat matchen på onsdag mot Sirius och återvänt till Malmö kommer dock fokus att flyttas något mer till resultatet.

_ Från och med matchen mot Brann kommer vi att titta mer på att även få ett resultat. Vi behöver inte vara framme än, men då börjar vi matcha lite annorlunda.

SK Brann möter MFF i Malmö den 25 februari.

Status på Markus Rosenberg?

_ Det senaste är att vi hoppas ha med honom i träning, hela eller delar av den, på måndag.

Östersunds FK-tränaren Graham Potter genomförde, som han ofta gör, en taktisk förändring från den första till den andra halvleken och Magnus Pehrsson tyckte att MFF klarade den omställningen bra.

_ Vi spelade mot en trebackslinje före paus och en fyrbackslinje efter. Den skillnaden har vi jobbat med på träningarna och frånsett den första kvarten klarade vi det bra i den första halvleken. Rent positioneringsmässigt tyckte jag att det stämde rätt bra även med de som kom in i den andra halvleken och det var väl bara tajmingen och att alla ska göra samma sak samtidigt som inte var lika vass då.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close