skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

H65 mot ny Europasuccé

H65 Höör satsar hårt på spel i Europa.
Under söndagen krossade de Vardar U med 26-13 (12-5) och tog ett stort steg mot kvartsfinal i Challenge Cup.
– Vi var fysiskt överlägsna och borde ha vunnit större, säger tränare Ola Månsson.

Som det ofta kan vara i Europacupmatcher så inleddes det darrigt.
I H65: brändes det 100-procentiga lägen gång efter annan och efter elva minuter hade man bara gjort tre mål på åtta lägen.
Det positiva var att man samtidigt höll nollan exakt så länge…

Någon bländande handboll bjöds det inte på. De tekniska fel i båda lägren avlöste varandra och att det ”bara” stod 6-5 till H65 efter 20 minuter fick tränare Ola Månsson att med bestämda steg vandra till sekretariatet med ett timeoutkort.

Vardars U-lag hade på vägen till åttondelsfinal slagit ut ett bulgariskt lag med 14 bollar och hade gjort sin läxa på si vis att de så fort tillfälle gavs drog ner på tempot – och skötte hemspringen med bravur. Dock saknade de tyngd i sitt anfallsspel.
H65 kom till lägen men brände hejdlöst.
Vardar kom sällan till avslut – och då stod Jessica Ryde oftast på rätt plats.
I slutet av första halvlek lossnade det en gnutta – H65 gick till halvtidsvila med 12-5 i ryggen. H65 höll alltså nollan de första elva och de sista tio. Sju måls överläge var i rejäl underkant.
– Det är en klyscha när man säger att om målvakten är bra så är försvaret bra, men idag var det verkligen så. De försökte smuggla in bollen nära mål, men sprang in i våra försvarare gång efter annan och tappade ork på det. När de väl kom till lägen hade jag bra koll, säger Ryde som dessutom tog två straffar.

_19a3353

I andra halvlek var det mer eld och lågor från första stund. 5-0 på de första sex minuterna dödade såklart matchen helt. 17-5 dödade i praktiken returmötet också. Nivåskillnaden mellan lagen var så uppenbar att H65:s division ett-lag sannolikt också hade vunnit med betryggande marginal…

Det svåraste i sådana här situationer är att bevara skärpan och motivationen. På fyrans växel kunde H65 glida undan till 26-13.
– Vi var både starkare och snabbare och borde ha gjort fler mål framför allt i första halvlek. Med 13 måls överläge inför returen är ändå bra, säger Månsson.
Vad förväntar du dig för typ av match nere i Skopje nästa helg?
– Äsch, säger Ola och funderar kort. Det enda jag förväntar mig är att vi går vidare.

Jessica Ryde har varit med om att det kan svänga ordentligt i Europacupen.
– Jag vill inta ta ut avancemanget i förskott. Det kommer att bli en helt annan match i returen och det kan hända väldigt mycket runt omkring. Jag har varit med om att vi blivit runtbussade på småvägar, fått märklig mat och haft hopplösa domare. Vi måste gå in i returen med fullt fokus och dra nytta av den rutin vi har från dessa sammanhang, säger Ryde – prisad till matchens lirare.
Bästa målskytt blev Emma Rask (6 bollar).

Returen spelas i Skopje, Makedonien, söndagen den 12 februari klockan 13. Matchen direktsänds, i samarbete med Skånesport.se, helt gratis.

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2